De fietstunnel aan de Willenskade is na de autobrand van maandag 19 september en de daaropvolgende herstelwerkzaamheden deze week weer in gebruik genomen.
Maandagavond 19 september werd de brandweer omstreeks 22u15 gealarmeerd voor een brand aan de Willenskade in Gouda. Bij aankomst van de brandweer bleek dat er een personenauto in brand stond in de spoortunnel. De auto brandde volledig uit. Bij de brand raakte niemand gewond. De inzittenden waren volgens omstanders gevlucht. De politie en brandweer gaan uit van brandstichting.De schade door de autobrand en vertraging op het spoor van Gouda naar Utrecht en terug loopt in de tonnen. Dat was de voorzichtige beraming van ProRail en de schadehersteller Strukton Railinfra Services.
Tunnel onder spoor Willenskade Gouda was de afgelopen maanden gesloten voor (brom)fietsers. De aannemer deed onderzoek naar de constructie van de fietstunnel in wijk Goverwelle in Gouda en herstelde de schade. Niet alleen de tegels waren door de brand losgelaten, maar ook het beton op het plafond liep flinke schade op en werd gerepareerd door het bedrijf.

Tonnen schade aan fietstunnel Willenskade na autobrand