Bewoners van de wijk Westergouwe willen dat de fietsbrug bij de Texellaan in Gouda zo snel mogelijk in gebruik wordt genomen. Die brug ligt er al sinds 2016, maar is tot grote ergernis van de bewoners nog niet geasfalteerd en is al twee jaar afgesloten met hekken omdat de aansluiting met de omliggende wegen nog niet klaar is.

Het aanleggen van de fietsbrug heeft een kleine twee jaar vertraging opgeleverd. ,,Het verkrijgen van de omgevingsvergunning duurt langer dan verwacht en het technisch ontwerp voor het fietspad is ingewikkeld en kost veel tijd vanwege de zettingsgevoelige ondergrond”, meldt de provincie.

Fietsers uit de nieuwe wijk Westergouwe moeten nu iedere (werk en school)dag een kilometer omfietsen om in de Goudse binnenstad te komen. En wel door een wijk waar ze veel graafmachines tegenkomen en andere gevaarlijke situaties. De brug had volgens de bewoners al twee jaar geleden af moeten zijn. De gemeente verschuift volgens de bewoners echter steeds de datum waarop de fietsbrug opengaat.

De provincie liet deze week weten dat die werkzaamheden langs de N207 in Gouda voor het begin van de zomervakantie starten en in oktober volledig worden afgerond, maar de planning is nog wel afhankelijk van ontwerp en levertijd van de materialen. Tussen de ingang Westergouwe (Eurotonde) en het sluiseiland wordt de fietsroute veiliger gemaakt en verbeterd. Pas als de werkzaamheden af zijn, wordt de beruchte fietsbrug bij Eiland I in gebruik genomen en is het Zuidplasviaduct enkel nog toegankelijk voor autoverkeer”, zegt de provincie.

Reageer op dit artikel