1 April 2018, 19:15 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad

Jodan Boys heeft zaterdag een nette 0-3 overwinning bij RVVH geboekt. Fanny Waandels was voor rust twee keer trefzeker en tien minuten na rust nogmaals. Ook waren er debuutbeurten voor A-junioren Yannick Poot en Aitsimhad. Noamen Benjafaar maakte zijn debuut in de basis bij Jodan Boys, dat met veel afwezigen kampte. Dankzij deze overwinning en het puntverlies van een aantal teams boven Jodan Boys blijft de aansluiting met de subtop behouden.

Jodan Boys had in de openingsfase op sportpark Ridderkerk een paar goede kansjes via Vrolijk en Faouzi. Het had verreweg het meeste balbezit in deze fase van de wedstrijd. Na iets meer dan een kwartier spelen volgde een goede kans voor Jodan Boys. Een mooie voorzet van Patrick Fonseca leek een prooi voor het hoofd van Mohammed Faouzi. Hij schampte echter de bal en raakte 'm niet goed waardoor deze kans niet tot een doelpunt kon promoveren. Een minuut later een identieke situatie. Wederom Fonseca met de voorzet, maar nu was Fanny Waandels de man die de bal met het hoofd raakte en Jodan Boys op voorsprong bracht.

RVVH had nog weinig in te brengen in het eerste half uur, maar kreeg toch nog wel een aardige kans in de 29e minuut. De bal ging uiteindelijk over het doel van Straver.

Het was de inleiding van een iets mindere fase voor Jodan Boys. RVVH kreeg een aantal kansen, maar de afronding bij de thuisploeg was nog niet goed. Met nog een minuut of zeven op de klok moest Marvin Straver voor het eerst een goed schot met inspanning stoppen, waarna Jodan Boys even later toch weer het heft in handen nam. Met nog twee minuten tot de rust kwam een voorzet van Michel Verkaik op het hoofd van Waandels en wederom was het raak. Zo mocht Jodan Boys met een nette voorsprong de rust in gaan.

Na rust geen wijzigingen aan de kant van Jodan Boys. De mannen van trainer Dennis van den IJssel leken een overwinning wel veilig te kunnen stellen. Hoewel, vlak na rust was er toch even een hachelijke situatie voor het doel van Straver. Gelukkig viel de aansluitingstreffer niet en kon Jodan Boys het initiatief weer overnemen.

Een A-junior gaf assist voor de volgende goal. Yannick Poot gaf de voorzet en Fanny Waandels verzilverde die wederom met het hoofd. De aanvaller maakte hiermee een hattrick in deze wedstrijd en scoorde ook nog eens drie keer met het hoofd.

Vervolgens was debutant Poot ook nog zelf dicht bij een goal. Hij schoot vanaf 25 meter op de lat!

Een aantal minuten later, als er een kwartier gespeeld was in de tweede helft, moest Straver weer in actie komen. Hij bracht goed redding op een inzet van dichtbij.

Trainer van den IJssel zette vervolgens de eerste wissel in. Harold Vrolijk werd vervangen door Bradley el Idrissi.

Jodan Boys speelde de wedstrijd vervolgens rustig uit. Er waren weinig grote kansen meer te noteren. Michel Verkaik kreeg nog wel een gele kaart en ook kwamen Leona (voor Faouzi) en Aitsimhad (voor Fonseca) nog binnen de lijnen.

Jodan Boys boekte zo een nette en ruime overwinning op RVVH en zag Achilles Veen en SteDoCo gelijk spelen. Achtervolgers Zwaluwen, fc Rijnvogels en Swift verspeelden ook punten. Koploper Noordwijk won eenvoudig van Argon (5-0). AFC, Nootdorp, Rijsoord en Smitshoek verspeelden ook punten, dus Jodan Boys hoeft zich feitelijk geen zorgen meer te maken.