Het aantal wc’s in het pand van de Chocoladefabriek worden verdubbeld van vijf naar tien. Dit om met name de vele toeristen die met de bus naar de stad komen, gemakkelijker en sneller gebruik te kunnen laten maken van het toilet. De verbouwing gaat 85.000 euro kosten. De gemeente Gouda neemt twee derde daarvan voor haar rekening. De Chocoladefabriek betaalt de rest.

Het aantal touroperators dat Gouda aandoet, is sterk gegroeid. Veel touroperators komen aan op Klein Amerika. Omdat hier geen openbare toiletvoorzieningen aanwezig zijn, wijken
veel bezoekers uit naar de toiletten in de Chocoladefabriek. De huidige capaciteit is daartoe nu niet toereikend.

Dit zorgde de afgelopen tijd voor wachtrijen bij de toiletten van de Chocoladefabriek. De capaciteit van de toiletten en ook het schoonmaakrooster zijn nu niet afgestemd op het bezoek van de vele toeristen. Dit leidt tot onwenselijke situaties, waardoor de samenwerkende partners in de Chocoladefabriek hun gasten niet de kwaliteit kunnen bieden, die zij nastreven.

Het college heeft derhalve besloten, na overleg met de Chocoladefabriek, om de toiletvoorzieningen in het pand van de Chocoladefabriek uit te breiden van vijf naar tien units. Zo moet die weer zijn toegerust op de toeloop van bezoekers én toeristen met hoge nood.

Toeristen betalen 50 cent voor gebruik van het toilet. Bezoekers aan de horeca, bibliotheek en andere partners in de Chocoladefabriek kunnen op verzoek een gratis muntje krijgen
om gebruik te maken van het toilet. Bij de entree van de toiletvoorziening wordt een tourniquet met betaalautomaat geplaatst, die de toegang regelt. De toiletgroep wordt ook geschikt voor mensen met een beperking en krijgt een verzorgingsruimte voor baby’s.

Voor de start van het toeristenseizoen moeten de wc’s zijn verbouwd.

 

Reageer op dit artikel