Pfffffffffffffffttt. Even bijkomen en op adem komen van het warme en drukkende weer van de afgelopen weken.

Een zwak front passeert Gouda maandagmiddag van noord naar zuid en een ander zwak front passeert Gouda dinsdagmiddag eveneens van noord naar zuid. Bewolking behorende bij de systemen verplaatst zich via de Noordzee zuidwaarts en bereikt Gouda op maandag in de loop van de ochtend. Ook op dinsdag heeft de Goudse regio nog met de bewolking van dit lagedruk gebied te maken. Uit de bewolking kan zeer lokaal wat hele lichte regen vallen maar het betekent geen einde van de echte droogte. De maximum temperatuur op dinsdag zal niet veel hoger worden dan rond de 19 graden.

Maandag komt er in de loop van de ochtend, vanuit het noorden, meer hoge bewolking in de Goudse regio en wordt de zon zo nu en dan afgeschermd. In de middag is de bewolking dikker en heeft de zon het wat moeilijker om door de bewolking heen te komen. De bewolking hangt samen met het zwakke front en lagedrukgebied. In de middag is er ook een kleine kans op wat hele lichte neerslag, deze zal nauwelijks merkbaar zijn, minder dan 1 mm. De maximum temperatuur ligt dan rond de 25 graden. De wind is noordelijk in de ochtend kracht 2 a 3 Bft, in de middag tijdelijk kracht 4 Bft.

Maandagavond zijn er wolkenvelden en blijft het droog. De wind is zwak kracht 2 Bft en komt uit een noordwestelijke richting. In de nacht naar dinsdag is in het algemeen bewolkt met een minimum temperatuur van rond de 15 graden. De wind is zwak kracht 2 Bft en komt uit een noordwestelijke richting.

Dinsdag is het bewolkt met in de middag af en toe wat lichte regen, dan rond de 1 a 2 mm. De maximum temperatuur ligt rond de 19 graden. Aan het einde van de middag en begin van de avond klaart het van het noorden uit op en zijn er zijn er nog flinke zonnige periodes. De wind is in de ochtend zwak, 2 Bft, geleidelijk matig kracht 3 Bft en komt uit een noordwestelijke mogelijk even westelijke richting. In de middag is de wind matig kracht 4 Bft, tijdelijk 5 Bft en draait in de loop van de middag meer naar noordelijke richtingen.

Dinsdagavond neemt de wind langzaam af naar zwak tot matig kracht 2 a 3 Bft. De minimum temperatuur ligt rond 14 graden.

Woensdag zijn er hooguit enkele wolkenvelden in de hogere luchtlagen en is het verder vrij zonnig. De maximum temperatuur ligt rond de rond de 24 graden. Na woensdag tot aan het volgende weekeind lijkt het erop dat het weer zonniger gaat worden met maximum temperaturen die op lopen naar rond de 28 graden. Er staat in het algemeen weinig wind. Pas na volgend weekeinde neemt de kans op neerslag wel wat toe maar veel zal het nog niet zijn.