De 38-jarige Esther van Iterson is ziek. Heel ziek. De Goudse heeft borstkanker en inmiddels zijn de agressieve tumoren uitgezaaid in haar lever.
Esthers zingt graag. Haar laatste wens is een afscheidsconcert waarbij ze meteen haar CD presenteert. Dat alles staat gepland voor donderdag 19 oktober in De Goudse Schouwburg. Maar die tijd is de ongeneeslijk zieke Esther niet gegund en gegeven. Esthers gezondheidstoestand gaat snel achteruit en is in de afgelopen dagen dermate verslechterd dat een concert niet meer mogelijk is. Esther en haar familie hebben het afscheidsconcert daarom noodgedwongen moeten cancelen.
,,Lieve mensen, met pijn, verdriet en teleurstelling hebben we besloten om het afscheidsconcert en CD presentatie van Esther te annuleren. In de afgelopen dagen is de situatie van Esther dermate achteruit gegaan dat Esther niet meer in staat is om hier een bijdrage aan te leveren. Bij deze wil ik iedereen onwijs bedanken voor de vele reacties en medeleven met de hele situatie. Voor iedereen die de CD wil bestellen, ga hiervoor naar de website www.nietinmijneendje.nl“, aldus Esthers man Wouter op zijn facebookpagina.

Onder de kop Hoeveel klappen kun je verduren? doet Wouter zijn verhaal op nietinmijneendje.blogspot.nl over de gebeurtenissen van de afgelopen week. En wel op de blog van zijn vrouw Esther. Want Esther zelf heeft de kracht er niet meer voor…
Hieronder één van de passages:
,,Ik bel met Junus en besluit om alles af te blazen. de opname met de kinderen in de studio, het afscheidsconcert. Alles. In deze fase wil en moet ik bij mijn vrouw en gezin zijn. De CD komt er zeker! De opname van de kinderen moet gewoon even verzet worden. Het concert kan er niet zijn, zonder Esther kun je nog van alles verzinnen met filmpjes en foto’s. Maar het ging/gaat om haar! Het was haar (laatste) wens. Ik had de hoop dat ze voldoende houvast zou hebben aan het concert om daar naartoe te kunnen leven. Maar de ziekte haalt ons weer in! En hoe kl..te ik het ook vindt, dit is de beste beslissing. We zullen haar herinneren, ook zonder concert. En tijdens de uitvaartdienst zal de door haar geliefde muziek klinken!…