Esther van Iterson is maandagmiddag op 38-jarige leeftijd overleden. Zo maakte haar man Wouter bekend.

Maandag nog bracht het Gouds Dagblad het onderstaande bericht, dat Esthers laatste wens niet in vervulling kon gaan…
De 38-jarige Esther van Iterson is ziek. Heel ziek. De Goudse heeft borstkanker en inmiddels zijn de agressieve tumoren uitgezaaid in haar lever.
Esthers zingt graag. Haar laatste wens is een afscheidsconcert waarbij ze meteen haar CD presenteert. Dat alles staat gepland voor donderdag 19 oktober in De Goudse Schouwburg. Maar die tijd is de ongeneeslijk zieke Esther niet gegund en gegeven. Esthers gezondheidstoestand gaat snel achteruit en is in de afgelopen dagen dermate verslechterd dat een concert niet meer mogelijk is. Esther en haar familie hebben het afscheidsconcert daarom noodgedwongen moeten cancelen.
,,Lieve mensen, met pijn, verdriet en teleurstelling hebben we besloten om het afscheidsconcert en CD presentatie van Esther te annuleren. In de afgelopen dagen is de situatie van Esther dermate achteruit gegaan dat Esther niet meer in staat is om hier een bijdrage aan te leveren. Bij deze wil ik iedereen onwijs bedanken voor de vele reacties en medeleven met de hele situatie. Voor iedereen die de CD wil bestellen, ga hiervoor naar de website www.nietinmijneendje.nl“, aldus Esthers man Wouter op zijn facebookpagina.
Esther laat een man en twee zonen, Bram en Koen van 5 en 10 jaar, achter.