De medewerkers van de afdeling Kassa en Publiciteit van De Goudse Schouwburg bezoeken indien mogelijk vaak al premières of ‘gewone’ voorstellingen in andere theaters. Voorstellingen die later in Gouda komen, zodat De Goudse Schouwburg een goed beeld heeft van de voorstelling en ze haar bezoekers nog beter kan informeren en adviseren. Onlangs zijn de kassamedewerkers Esther Kleijn en Corrie Mourik naar JEANS geweest. ‘A Brand New Day’ is de wervelende, nieuwe show van The Magic of Jeans. Ze staan op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari 2018 in onze Grote zaal.
Dit is wat Esther en Corrie over hun bezoek aan Jeans vertelden:
We mochten als één van de eersten de nieuwe show van The Magic of Jeans zien! Het is met recht een voorstelling voor jong én oud geworden, waarbij vooral ook aandacht voor de jongere doelgroep is. Het decor was eenvoudig maar doeltreffend. Er zaten vier muzikanten op een verhoging en in het midden was een trap. Daarachter diverse pilaren die verlicht werden met verschillende/ afwisselende kleuren. Ze gebruikten veel lampen, die ook af en toe de zaal in schenen. Je voelde de muziek door je lichaam heen, waardoor er ook veel gedanst werd door het aanwezige publiek.
Het tempo van de voorstelling was hoog. Er werden veel liedjes gezongen en alles liep in korte stukjes achter elkaar door. Moderne pop- en danceliedjes werden afgewisseld met jaren 50/60 erdoor. Elk blokje is gebaseerd op een bepaald thema en daar zijn dan de liedjes bij gezocht, zoals bijvoorbeeld ‘Sugar Sugar’ uit de oude doos, gevolgd door ‘Candy’ van Robbie Williams.
Het format van JEANS was zoals altijd weer goed herkenbaar: vier energieke meiden en vier enthousiaste jongens die liedjes zongen en dansten, met heel veel kostuum wissels. Na de pauze werd iets rustiger begonnen. Schlager muziek en een paar intieme liedjes die ze zittend op het podium zongen. Fijn even luisteren en genieten. Daarna ging het weer los met dance en disco muziek en werd er opnieuw mee gezongen en gedanst.
De sfeer was heel goed. Het is een vlotte voorstelling met hier en daar humor. Zowel het jonge als het oudere publiek had het zichtbaar naar hun zin. We zien uit naar twee dagen feest in Gouda want je gaat met een blij gevoel naar huis!
Kijk voor meer informatie op: www.goudseschouwburg.nl/voorstellingen/2906/A_Brand_New_Day/The_Magic_of_Jeans/
Frontfoto is gemaakt door Vanessa Wessels