Vaste vraag na afloop van de wedstrijd van Zwervers is dit seizoen ‘was de scheidsrechter op tijd?’ En ja hoor, voor de derde keer deze competitie begon een wedstrijd van de Capellenaren later dan het geplande aanvangstijdstip. Dit keer stond de leidsman in de file, waardoor Leonidas-Zwervers (1-0) niet om 13u00, maar een kwartier later begon.
Zwervers-trainer Ron van den Berg kon er wel om lachen. “Dit is de derde keer dit seizoen. We zitten op vijftig procent”, haalde hij nuchter zijn schouders op. “Het was erg druk richting Rotterdam. Zelf hebben we ook driekwartier over dat stukje naar Rotterdam gedaan.”
Vorige week begon Zwervers-Olympia driekwartier later doordat de scheidsrechter van dienst nog uit Utrecht moest komen. Hij had zich vergist in de datum van de wedstrijd en zat thuis de bank naar een serie op Netflix te kijken.
Overigens verloor Olympia zondag haar derde thuiswedstrijd van dit seizoen. Het teleurstellende Olympia gaf thuis weer niet thuis: 1-4 verlies tegen Poortugaal. Olympia begon sterk en kwam al in de tweede minuut op voorsprong door Laurens Bogaard. Vervolgens ging er van alles mis bij het elftal van trainer Tom Rietberg.
De andere uitslagen: Argon-Jodan Boys 1-0, Gouda-SPV’81 1-0 (Stephen Stenis), Stolwijk-ONA 5-4 (2-1: Jeffrey Hilgeman, 4-2 en 4-3: Jaouad Essanoussi, 5-4: Soufiane Chairi.)
Zaalvoetbal: FC Marlene-Watergras 2-1 (doelpuntenmaker Hamza Mehrach).