Van alle huishoudens is 87 procent tevreden met de woning en 82 procent met de woonomgeving. Huishoudens in een koophuis zijn vaker tevreden met hun woning en woonomgeving dan huishoudens in een huurhuis. Dat meldt het CBS naar aanleiding van een recente analyse op basis van het Woononderzoek Nederland (WoON).
Huishoudens in vier grote steden minder tevreden
Huishoudens in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam zijn minder tevreden met hun woning en hun woonomgeving dan huishoudens in de overige gemeenten. In de vier grote steden wonen relatief meer huishoudens in een meergezinswoning (bijvoorbeeld een appartement, flat, portiekwoning etcetera) dan in de rest van Nederland. Huishoudens in meergezinswoningen zijn minder tevreden met hun woning en woonomgeving dan huishoudens in een eengezinswoning.
Eigenaren met lage woonlasten het meest tevreden
Van de eigenwoningbezitters waren degenen met naar verhouding lage woonlasten iets vaker tevreden met de woning en de woonomgeving dan die met relatief hoge woonlasten. Het grootste verschil betrof de tevredenheid met de eigen woning: 95 procent van de eigenwoningbezitters met relatief lage woonlasten was tevreden, tegenover 92 procent van de eigenwoningbezitters met relatief hoge woonlasten.
Bij de huurders was de relatie omgekeerd: huurders met relatief lage woonlasten waren juist minder tevreden met de woning en de woonomgeving dan huurders met relatief hoge woonlasten. Overigens zijn de verschillen naar relatieve woonlasten klein in vergelijking met het verschil tussen eigenaren en huurders.
Ook op zoek naar een koopwoning in een mooie woonomgeving? Neem eens contact op met de makelaars van Boer Makelaardij.
Boer Makelaardij Gouda
Meridiaan 39
2801 DA Gouda
www.boer-gouda.nl
[email protected]
Tel. 0182-538400

 
 
 
Bron: CBS.