De eerste storm van het nieuwe jaar is in aantocht, melden het KNMI, Weeronline en Meteo Gouda.

Woensdag hebben we een zeer onstuimige dag. Er trekt door de passage van een warmtefront een gebied met buiige regen over onze regio. In de loop van de ochtend passeert het koufront en gaat de aanhoudende regenval over in een buiige variant. Er kunnen stevige exemplaren tussen zitten met kans op onweer! Tussen de buien door is soms de zon even te zien, maar veel stelt het niet voor.

De maximumtemperatuur van 12 graden Celsius wordt al in de vroege ochtend bereikt. In de loop van de ochtend als het koufront is gepasseerd koelt het vrij snel af naar 9 graden Celsius. De etmaalsom kan oplopen tot ruim 15 mm. in de Goudse regio. De westenwind is vrijwel de gehele dag (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6 Beaufort. Vooral aan het begin van woensdagmiddag kan het ook tijdelijk hard waaien, windkracht 7. Windstoten tot ruim 80 km./uur zijn mogelijk.

Woensdag krijgen we aan de kust te maken met een westerstorm met zware tot zeer zware windstoten, aldus de weerdiensten. De windkracht kan oplopen tot 9 Bft en aan de westkust en op de Wadden zelfs 10 Bft.

Het KNMI heeft voor woensdag tussen 03u00 ‘s ochtends en 18u00 ‘s avonds code geel afgegeven. In de tweede helft van de nacht zijn er zware windstoten mogelijk van 75 tot 100 km per uur. Tijdens buien met onweer kunnen zelfs zeer zware windstoten tot 110 km per uur voorkomen. Overdag houdt de storm aan de kust tot in de tweede helft van de middag aan. Pas tegen de avond neemt de wind af.

Weeronline verwacht het hoogtepunt van de storm aan het begin van de middag en voorspelt grote hinder voor het verkeer. Het weerbureau waarschuwt automobilisten om woensdag in de kustgebieden en gebieden rondom het IJsselmeer niet met aanhanger of lege vrachtwagen de weg op te gaan.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda