Ondanks de kansloze nederlaag tegen Napoli (3-1) stapte één Feyenoorder dinsdagavond toch blij en met een glimlach van het veld in Napels: Sven van Beek. Sven van Beek vierde als invaller na bijna anderhalf jaar blessureleed zijn rentree. Hij viel in de 78ste minuut in voor Renato Tapia. De Gouwenaar is na 16 maanden van blessureleed en revalidatie terug in Feyenoord 1 en maakte derhalve zijn eerste speelminuten.
 
,,Voor mij was dit heel mooi”, zei de verdediger na zijn optreden in Stadio San Paolo. ,,Ik heb mentaal een zware periode gehad, daar ben ik nu weer bovenop. Alleen, we moeten nou weer naar boven kijken. En ik ben blij dat ik hier sta.’
,,Hier heb ik al die tijd naartoe gewerkt, ik wilde weer terugkeren op het veld”, vervolgde Van Beek. ,,Voor mij persoonlijk is dit wel een mijlpaal. Het was wennen om weer minuten te maken, maar het voelde goed.”
Van Beek speelde op 1 mei 2016 tegen Willem II zijn laatste eredivisiewedstrijd. In de daaropvolgende zomer raakte hij geblesseerd aan zijn voet en de slepende blessure kostte hem uiteindelijk een heel seizoen. In april dit jaar ging de Gouwenaar onder het mes. Ruim vijf maanden later is hij weer hersteld. ,,Ik voel me nu anders dan dat ik toen voelde. Toen ben ik geopereerd geweest en hebben ze een stukje bot weggehaald. En sindsdien is het eigenlijk alleen maar beter gegaan.”
Klachtenvrij
Helemaal klachtenvrij is hij nog niet. ,,Pijn is een groot woord, je voelt natuurlijk dat het altijd nog wel een klein beetje onwennig is. Ik kan er mee leven, kan er mee voetballen, kan er alles mee doen. Het belemmert me niet in het spel. Dus dat is fijn”, stelt Van Beek tevreden vast.
,,Natuurlijk ben je een beetje gespannen voor de eerste minuutjes die je maakt. En je hoopt natuurlijk dat het niet weer fout gaat. Ik train al een aantal weken mee met de groep en dan doe je eigenlijk hetzelfde. Dus voor mij persoonlijk maakt het eigenlijk niet zo heel veel meer uit.”
Wedstrijdritme
Hij weet wat er moet gebeuren voordat hij volledig fit is. ‘Wedstrijdritme is het enige wat nog ontbreekt bij mij’, beseft Van Beek. Maar hij ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. ‘Je komt sowieso sterker terug, niet alleen in het voetbal. Mentaal is waar ik de grootste stappen mee heb gemaakt.’
Meer speeltijd lonkt
Voor Van Beek lonkt de komende weken meer speeltijd, omdat Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden geblesseerd zijn. ,,Ik wil zo snel mogelijk terug in de basis. Met ons drukke programma kan ik mooie dingen gaan meemaken.”
Vorig seizoen werd Van Beek, zonder zelf een minuut in actie te komen, landskampioen met Feyenoord. Ondanks het langdurige blessureleed heeft de Rotterdamse club in januari zijn contract met een jaar verlengd.