Biercafé De Goudse Eend aan de Wilhelminastraat houdt zondag 15 oktober het eerste Open Gouds Kampioenschap Blind Bier Proeven.
,,Nee, we gaan niet proeven met een blinddoek voor”, zegt Jeroen Carol-Visser, eigenaar Biercafé De Gouds Eend. ,,De deelnemers krijgen in acht ronden een proefglas met een onbekend bier voor hun neus. Uit een lijst met zes bieren per ronde moet de deelnemer een keus maken met welke bier in het glas zit.”
De persoon die de meeste bieren goed heeft, wordt de winnaar. Bij een gelijk spel volgt een barrage waarin een bier wordt gekozen uit de volledige lijst van 48 bieren.
De winnaar en de nummer twee mogen Biercafé De Goudse Eend vertegenwoordigen op de landelijke Blindproeffinale 2017 van de Alliantie van Biertapperijen op zondag 26 november in Ermelo.
Aan de Open Gouds Kampioenschap Blind Bier Proeven kunnen maximaal twintig deelnemers meedoen. Inschrijven kan via info@cafedegoudseeeend.nl of aan de bar. Kosten voor deelname zijn € 15,-.
Na aanmelding krijgen de deelnemers de lijst met de te proeven bieren toegestuurd. Deze lijst kunnen de deelnemers gebruiken om te oefenen, wat zeker aan te raden is. ,,Het is echt moeilijk om een bier te herkennen. Voorgaande winnaars van de landelijke finale hebben soms wel maanden geoefend met bierproeven. Is niet alleen aan te raden, maar ook verrekt lekker”, aldus Jeroen Carol-Visser.
Het Open Gouds Kampioenschap blind bierproeven vindt plaats op 15 oktober vanaf 16u00 in Biercafé De Goudse Eend.
Biercafé De Goudse Eend
Wilhelminastraat 66
2801 XK Gouda
0182-603557
Zie ook www.cafedegoudseeend.nl