Woensdag is het, na het oplossen van de mist, vrij zonnig en droog nazomerweer. Het wordt circa 19 graden Celsius in het Groene Hartgebied. Donderdag valt er af en toe een beetje lichte regen en valt de temperatuur een fractie lager uit. Vrijdag wordt het opnieuw een tikkeltje warmer en kunnen we met maxima van 20 graden Celsius weer een warme dag noteren.
Vandaag start de daglichtperiode wederom met mist, overgaand in laaghangende bewolking. In de loop van de ochtend gaat de zon echter flink schijnen. Met wordt maximaal 18 graden Celsius in het Reeuwijkse plassengebied en de Krimpenerwaard tot 20 graden Celsius in het centrum van Gouda. Er waait overdag een zwakke tot hooguit matige zuidoostenwind (2 tot 3 Beaufort), in de loop van de avond afzwakkend naar zeer zwak, windkracht 1 Beaufort.
Morgen is er tamelijk veel bewolking en valt er af en toe een beetje lichte regen. Met een zuidelijke stroming wordt nog steeds vrij zachte lucht aangevoerd, waardoor de temperatuur rond een graad of 18 uitkomt. De wind is overdag zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en waait tot rond het middaguur uit zuidoostelijke richtingen. Na het middaguur draait de wind geleidelijk naar het zuidwesten en neemt in de avond af naar zeer zwak, windkracht 1 Beaufort.
Ook vrijdag hebben we te maken met een zwakke tot matige zuidelijke wind (2 tot 3 Beaufort), deze voert relatief warme lucht Het wordt een warme dag met 20 graden Celsius. Het blijft tot het einde van de middag droog, in de avond vallen regenbuien en volgt een afkoeling.
Vanaf zaterdag volgt een geleidelijke overgang naar een wisselvallig weertype met begin volgende week maxima rond 15 graden Celsius. Op de Atlantische Oceaan gaan komend weekend de 2 ex-orkanen Lee en Maria koers zetten naar Europa. Op beide weekenddagen waait er een (zeer) zwakke wind (1 tot 2 Beaufort). Vooral zaterdag is het buiig, zondag is de kans op buien veel kleiner.
Frontfoto: Mist in de Goudse binnenstad (Jan Willem de Wit, Gouda).
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda