Vandaag is het aanmerkelijk koeler dan de afgelopen dagen. De dag begint bewolkt met een enkele bui, maar eindigt zonovergoten. Vanaf morgen krijgen we dankzij een hogedrukgebied droog en zonnig nazomerweer met temperaturen die iets boven normaal uitkomen.
Vandaag is het in de ochtend bewolkt met een enkele regenbui. In de middag blijft het droog en schijnt regelmatig de zon in de Goudse regio. De avond verloopt ronduit zonovergoten tot de zon onder de horizon verdwijnt. Met middagtemperaturen van hooguit 20 graden Celsius is het aanmerkelijk koeler dan de afgelopen week. De wind heeft een voorkeur voor de noordwesthoek en is doorgaans matig van kracht, 3 Beaufort. In de avond zwakt de wind af naar zwak, windkracht 2 Beaufort.
Vanaf dinsdag wordt het uitgesproken zonnig en droog nazomerweer. De temperatuur stijgt naar een aangename 22 graden Celsius op dinsdag tot een zomerse 26 graden Celsius op donderdag en vrijdag. Pas volgende week zondag neemt de kans op een bui toe, dit is echter tijdelijk (slechts 1 dag). Na volgend weekend krijgen we een mooie nazomerse periode met temperaturen rond 22 graden Celsius en is het stralend zonnig.
Weerspreuk van de dag: Als het veel regent op Sint-Jans Onthoofding (29 augustus), dan bederven de noten.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda