Vanochtend is het droog met opklaringen. In de loop van de middag arriveert een neerslaggebied boven het Groene Hartgebied en in de avond gaat het van tijd tot tijd intensiever regenen. Zondag ochtend vroeg kan het nog even naspetteren, maar al snel wordt het droog. Forse Hollandse stapelwolken hebben de hoofdrol in het Goudse weerbeeld. Met 10 graden Celsius is het zeer zacht voor medio december. De komende week wordt het geleidelijk kouder.
Zaterdag is het geheel bewolkt en is het in de ochtend nog droog. In de loop van de middag arriveert een regengebied en gaat het licht regenen. In de avond gaat het van tijd tot tijd intensiever regenen. De middagtemperatuur komt rond 10 graden Celsius uit in Gouda en omstreken. De wind is matig, windkracht 3 tot 4 en waait overheersend uit het zuidwesten.
Aan het begin van de nacht naar zondag sleept het regengebied nog steeds over het Groene Hartgebied en regent het van tijd tot tijd intensiever. In de tweede helft van de nacht neemt de neerslag geleidelijk af. Minima rond 7 graden. Matige westenwind, 3 Beaufort.
Zondagochtend vroeg kan het nog even naspetteren, maar al snel wordt het droog en klaart het op. De rest van de dag zijn er forse stapelwolken en komt de zon er ook af en toe bij. De middagtemperatuur ligt opnieuw rond 10 graden Celsius. De wind ruimt naar het west-noordwesten en is zwak tot matig van kracht, 2 tot 3 Beaufort.
Maandag is het overwegend bewolkt en droog. Soms kan de zon even doorbreken, maar veel stelt het niet voor. Het wordt nogmaals 10 graden Celsius in de Goudse regio.
Dinsdag zijn er talrijke wolkenvelden en af en toe valt er lichte (mot-)regen. Met een middagtemperatuur van 7 of 8 graden Celsius is het enkele graden warmer dan normaal voor half december!
Vanaf woensdagmiddag gaat de wind draaien van west naar oost en stroomt geleidelijk koudere lucht naar onze regio binnen. Woensdag zullen we daar nog niet zo veel van merken, maar vanaf donderdag des te meer! Volgend weekend: lichte vorst in de nachten, overdag rond of iets boven het vriespunt!
Weersverwachting Goudse kaarsjesavond 2016? Koud en winderig!
Weerspreuk van de dag: Als december de winter niet wil brengen, dan komt hij zeker als de dagen gaan lengen.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda