Drie auto’s van de Omgevingsdienst Midden-Holland in Gouda, die zich onder meer bezighoudt met het toezicht op het naleven van milieuregels, zijn in de nacht van woensdag op donderdag door brand beschadigd. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om brandstichting.
De auto’s stonden op een parkeerterrein van de Omgevingsdienst aan de Thorbecklaan. Een beveiligingsbeambte ontdekte het vuur tijdens zijn ronde en waarschuwde de brandweer dat er meerdere auto’s in brand stonden. De beveiligingsbeambte heeft nog een eerste bluspoging verricht, maar het vuur was al te hevig.

De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere vijf auto’s die daarnaast geparkeerd waren.
Op het parkeerterrein stonden acht auto’s van ODMH naast elkaar geparkeerd en vreemd genoeg was bij bijna alle voertuigen minimaal één (zij)ruit kapot. Bij minimaal twee auto’s leek er totaal geen sprake van brand, maar was wel een ruit vernield. Het lijkt er dan ook sterk op dat er opzet in het spel is.
De politie onderzoekt de brand. De optie dat dit een gerichte actie tegen de ODMH is, zal ongetwijfeld in het onderzoek ook worden meegenomen.
Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Gouda op 0900-8844.
Later meer…