De afgelopen weken brandden in Gouda drie auto’s volledig af en uit. Eén aan de Sluisdijk en de ander aan de Sportlaan. En gisteravond een nieuw geval onder de treintunnel onder het Goudse spoor aan de Willenskade in Goverwelle. De oorzaak van de eerste twee branden is nog niet bekend. Bij de derde is er volgens de politie duidelijk opzet in het spel en sprake van brandstichting. De politie doet onderzoek, maar legt nog geen verband tussen de drie incidenten.
Maandagavond 19 september werd de brandweer omstreeks 22u15 gealarmeerd voor een brand aan de Willenskade in Gouda. Bij aankomst van de brandweer bleek dat er een personenauto in brand stond in de spoortunnel. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Het treinverkeer ondervond hinder van de brand, maar hoefde niet te worden stilgelegd. De auto brandde volledig uit. Bij de brand raakte niemand gewond. De inzittenden zijn volgens omstanders gevlucht.
Tunnel onder spoor Willenskade Gouda is voorlopig gesloten voor fietsers. De aannemer doet onderzoek naar de constructie na brand.
Dinsdagmorgen 6 september rond 3u15 werd de brandweer van Gouda opgeroepen voor een voertuigbrand op de Sportlaan in Gouda. Ter plaatse bleek er op het parkeerterrein bij de sportvelden een personenauto volledig in brand te staan. De brandweer had de brand al snel onder controle, maar van de auto was niet veel meer over.
Zondagmorgen 4 september omstreeks 1u40 werd de brandweer van Moordrecht opgeroepen aan de Sluisdijk in Gouda. De brandweer was snel ter plaatse. Echter kon niet voorkomen worden dat de auto volledig werd verwoest door de brand. Het ging om een verlaten voertuig onder aan de dijk.

Laat een reactie achter