Update, nieuwe info | Door alerte getuigen werden drie personen maandagavond 13 november ingerekend na een inbraak in een school aan de Raadhuisstraat in Moerkapelle. Een 14-jarige jongen en een 38-jarige man uit Moerkapelle en een 28-jarige man uit Gouda werden aangehouden op verdenking van de inbraak.
De politie Team Gouda kreeg omstreeks 22u45 de melding dat drie personen met capuchons op en een grote tas zich ophielden op de Mauritsstraat. De personen zouden goederen wegleggen in een poortje. Een andere getuige gaf aan dat er werd ingebroken in een school daar vlakbij.
De inbrekers werden in de school betrapt door nog aanwezige leerkrachten. Zij wisten de jongen en de man uit Moerkapelle in de school vast te houden tot agenten arriveerden. De derde verdachte was weggerend, maar werd even later aangehouden. Hij had zich in zijn woning op zolder in de kast verstopt.
De verdachten kwamen de school binnen door een ruit in te slaan. Hierbij is een verdachte gewond geraakt. Hij is onder politiebegeleiding in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.
De mannen moesten de nacht doorbrengen in het cellencomplex in Gouda. De politie onderzoekt de zaak.
Zie ook  inbreker-verstopt-zich-kast