Voor het zesde jaar op rij houdt de Firma Van Drie de zomerexpositie Art & Souvenirs. De drukbezochte tentoonstelling van eigen kunstenaars heeft de bedoeling om kunstliefhebbers en toeristen te verleiden iets aan te schaffen en wordt gehouden tot 21 augustus. De bezoeker wordt verrast met een grote verscheidenheid aan kunstwerken, die worden aangeboden voor kleine tot middelgrote prijzen. Onder andere schilderijen, tekeningen, sculpturen, keramiek en fotografie.
Om het zomerse gevoel nog extra te vergroten is er deze editie ook een speciaal muziekprogramma met een serie van zes sfeervolle avondconcerten. Deze zijn elke vrijdagavond tot en met 19 augustus.
Optredens worden verzorgd door Change of Key, Double YouTwo, Ruud Harte, Refined, Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering en Ron Baggerman. De muziekstijlen variëren van country, blues en jazz tot pop/rock, folk en wereldmuziek, zowel covers, improvisaties als eigen singer-songwriter repertoire. Aanvang 21u00 en toegang is gratis.
Het programma:
22 juli –  Double You Two (W2) bestaat uit saxofonist Wiemer Hoekstra en gitarist Wim Uljee. Ze spelen en zingen een afwisse-lend repertoire van jazz standards, country, blues, easy pop en roots.
29 juli – Ruud Harte, een klassiek geschoolde gitarist, laat tijdens zijn concert een combinatie horen van gecomponeerde werken voor de elektrische gitaar en geïmproviseerde muziek, waarbij ook de invloed van pop/rockmuziek hoorbaar is.
5 augustus – Refined (gitaar en zang), een akoestisch duo gevormd door Carmen Olierook & Ivo Vaes¬en, vertolkt met hun unieke sound de meest uiteenlopende covers, soms met een knipoog naar Guilty Pleasures. ‘Gepassioneerde muziek en puur uit het hart’.
12 augustus – singer-songwriter Roos Galjaard treedt op met cellist en zanger Sebastiaan Wiering. Galjaard smeedt in eigen werk invloeden uit folk, pop, jazz en wereldmuziek tot een eigen stijl. In haar samenspel met Wiering geven beider interpretaties alle ruimte aan warme gitaarklanken, zuivere en krachtige zang en de meeslepende diepte van de cello.
19 augustus – Ron Baggerman vertolkt als tapgitarist eigen composities van gitaar met zang in een jazzy stijl met Latin en Galaxy Gipsy invloeden.
Zie ook www.firmavandrie.nl