Door een 2-0 nederlaag bij subtopper ESTO is DONK tegen zijn eerste verliespunten aangelopen. Door de nederlaag werd de koppositie overgedaan aan AGE dat nipt won bij
ASW.
DONK startte zonder Jeffrey Ysselsteyn en Charaf Akoub en met Dave Tol op de bank.
Door dit eerste puntenverlies van DONK is AGE de lachende derde. De Rotterdammers staan nu in punten gelijk met DONK, maar hebben nog een wedstrijd in te halen.
Een goed teken voor DONK was dat een groot deel van de selectie na de nederlaag het thuishonk opzocht om gezamenlijk de wedstrijd te analyseren. Winnen doe je samen, maar ook verliezen!
DONK-trainer Rob Gieben constateerde na afloop dat hij in het eerste halfuur de benodigde felheid in de duels had gemist en dat zijn ploeg vaak verkeerde keuzes maakte in de opbouw. Cruciaal was voor hem het toekennen van de eerste goal na een overduidelijke overtreding. Concentratieverlies leidde vervolgens tot desorganisatie en de 2-0.
Daarna was het DONK dat de klok sloeg. ESTO kwam nauwelijks meer aan voetballen toe. Grote kansen in de eerste helft (2x) en in de tweede helft (5x) werden echter niet benut.
Zie voor het wedstrijdverslag van Joop Spee op www.svdonk.nl.
Overige uitslagen Goudse voetbalploegen:

ONA-GLZ 4-1
Doelpuntenmakers: Soufiane Chairi 1-0, Jaouad Essanoussi 2-0 en 3-0 en Robin Plomp 4-0. Promovendus ONA staat hiermee keurig op een derde plaats in de tweede klasse D. De achterstand op nummer 1, CVV Zwervers, bedraagt drie punten.
Olympia was dit weekeinde vrij.