Bijdrage van de ‘andere’ Paul van Vliet |
Vrijdag 6 april 2018. De plaatselijke polderdandy en tevens uw verslaggever maakt zich klaar voor de FAD (Friday Afternoon Drink) bij De Zalm.
Mijn broek en blouse zijn gestreken. Het colbertje hangt klaar en de schoenen zijn gepoetst. Maar… ik heb alleen nog een stofpruik op mijn hoofd waarmee wat gedaan moet worden.

We hebben heel veel kappers in ons mooie stadje, maar bij een kom ik maandelijks en dat is Jack Styles aan de Wijdstraat. Een aantal dagen van te voren app ik mijn vaste kapster Vivian Vergeer of ze nog tijd voor mij heeft en gelukkig heeft ze dat altijd.
Eenmaal binnen gaan we het plan aanpak bespreken en mag ik door naar de wastafel. De tapijtreiniger staat klaar en mijn wilde donkerblonde pruik gaat de was in.
Het wassen is klaar en ik mag gaan plaatsnemen in de elektrische stoel… ik bedoel de kappers stoel waar het nieuwbouwproject wordt uitgevoerd.
Wat mij altijd opvalt is dat als mensen een bezoek brengen aan de kapper, ze vertellen wat ze gedaan hebben de afgelopen week of wat er nog op de planning staat. Dat zijn zus 5 kilo is afgevallen of dat de man van haar vriendin vreemd is gegaan. De kapper is eigenlijk de dokter Rossi van de lage landen.
Gelukkig herken ik me totaal niet in dit plaatje en heb ik nooit wat te melden.
Is er vandaag nog wat te doen in de stad? Jazeker, want vandaag is er in de binnenstad Gouda’s Binnenstadsproeverij.
Geniet van de sfeer, de winkels, de terrasjes, de gezelligheid, proef de historie (nee ik heb het niet over mijn oude buurvrouw), de kaas, de stroopwafels en meer!
Kortom, het is heerlijk weer en in alle straten van de binnenstad is er wel wat te proeven en iets leuks te doen.