Tijdens Koningsavond en Koningsnacht is de buienkans nihil en is tot zonsondergang de zon nog regelmatig van de partij in het Goudse weerbeeld. De temperatuur daalt in de loop van de Koningsavond naar circa 8 graden Celsius. De naar zuidwest draaiende wind neemt geleidelijk in kracht af en wordt zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Er staat eveneens een droge Koningsnacht op de planning. De naar zuid draaiende wind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort en er zijn brede opklaringen. Aan het eind van de nacht neemt vanuit een zuidelijke richting de hoge sluierbewolking geleidelijk toe. Het wordt behoorlijk fris met minima rond 5 graden Celsius in de Goudse regio. De zuidwestenwind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

Na een tamelijk frisse start loopt de temperatuur tijdens Koningsdag op naar een graad of 12 rond het middaguur. Er trekken uitgestrekte wolkenvelden over het Groene Hartgebied en soms breekt een waterig zonnetje door. In de middag zou in het uiterste westen van het Groene Hart uit de bewolking een lichte regenbui kunnen vallen, maar veel stelt het waarschijnlijk niet voor.

De middagtemperatuur loopt in de loop van de middag op naar een maximum van 15 graden Celsius. In de ochtend is de zuidenwind zwak (2 Beaufort) en in de middag steekt een matige zuidenwind (3 tot 4 Beaufort) op. Aan het begin van de avond neemt de bewolking verder toe en wordt dikker, mogelijk trekt later in de avond een neerslagzone het Groene Hart binnen. Het kan dan licht gaan regenen.

Laat een reactie achter