Een eigen expositie in je eigen cultuurhuis. Dat is er maar voor weinigen weggelegd.
Willem van den Broek, directeur van Cultuurhuis Garenspinnerij, gaat het doen. Hij toont de komende maanden in de foyer van Cultuurhuis Garenspinnerij een overzicht van zijn acrylschilderijen op doek uit de afgelopen jaren. Dit onder de noemer: Op zoek naar een eigen werkelijkheid.


Beeldend kunstenaar
Naast directeur van Cultuurhuis Garenspinnerij is Willem van den Broek ook beeldend kunstenaar. Hij volgde zijn opleiding aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Van 1990 tot 2002 was hij full time kunstschilder. Sindsdien combineert hij zijn werk als kunstenaar met het directeurschap, eerst in Alphen aan den Rijn bij Parkvilla en sinds 2016 in Gouda.
Naast exposities in vele galeries in Nederland, exposeerde Van den Broek ook in het buitenland. Solo- en groepstentoonstellingen had hij in Atlanta (de Verenigde Staten), Sint Petersburg (Rusland), Tallinn (Estland), Perugia (Italië), Murcia (Spanje) en Wenzhou (China).

Van den Broek laat zich beïnvloeden door de wereld om hem heen. Muziek, literatuur, architectuur maar ook de alledaagse werkelijkheid inspireren hem voortdurend. Hij onderzoekt in zijn werken een ‘eigen werkelijkheid’. Het werk ontstaat tijdens het schilderen, zonder dat daarvoor ontwerpschetsen zijn gemaakt. De schilderijen zijn uiterst dynamisch. Soms wordt de beweging gevangen in vlakken en omsluitingen. De doeken zijn meestal bijzonder kleurrijk. Vele transparante lagen wisselen elkaar af en zorgen voor de rijke kleur.
Hoewel het lijkt of veel van de schilderijen non-figuratief zijn, is er wel degelijk een relatie met de werkelijkheid. Soms duiken er herkenbare vormen in op, maar het spel van kleur, licht en compositie blijft de hoofdzaak.
Opening
Deze tentoonstelling wordt geopend op donderdag 7 december om 20.00 uur door oud-docent en kunstenaar Krikor Momdjian. Belangstellenden zijn van harte welkom om de opening bij te wonen. De expositie is gratis te bezichtigen tot 28 januari 2018.