Dierentehuis Midden-Holland in Gouda is minimaal drie weken gesloten vanwege een besmettelijke huidziekte bij katten.
,,Wij hebben het besluit tot sluiting genomen, omdat een aantal kittens positief is getest op schimmel. Dit is een besmettelijke huidziekte, die zich uit in kale plekken op de huid, vaak een ronde kring met schilfers”, aldus manager Grarda van Es van het honden- en kattenasiel en pension aan de Groenhovenweg.
Van Es: ,,De huisziekte kan zich verspreiden door contact met een besmet dier of een besmette ruimte. Via bijvoorbeeld kleding en schoenen kan het worden overgebracht naar andere ruimtes. Het is geen ernstige ziekte en goed te behandelen, maar wel erg hardnekkig.”
Om te voorkomen dat deze ziekte zich verspreidt door het gehele pand en om deze ziekte zo spoedig mogelijk onder controle te hebben, heeft Dierentehuis Midden-Holland voorzorgsmaatregelen genomen: geen dieren meer opnemen of plaatsen, zo weinig mogelijk mensen in het gebouw, de besmette ruimtes worden alleen met speciale kleding betreden en alle ruimtes worden grondig ontsmet met chloor.
Er verblijven op dit moment twintig katten en enkele honden. Drie katten in het asiel zijn besmet, twee andere dieren zijn ‘verdacht’. De honden en katten uit de Goudse regio worden nu elders geplaatst, bijvoorbeeld in Rotterdam of Spijkenisse.