Dependance: dat wordt de naam van de nieuwe dans- en uitgaangsgelegenheid in het centrum van Gouda. Met Dependance duikt horecaondernemer Roy van Wensem in het gat dat Woodies heeft achtergelaten. Dependance komt in het oude pand van de Ocean Reef Club, aan de Markt 25. Daarmee slaat Van Wensem, al eigenaar van Swing Gouda, meerdere vliegen in één klap.

Immers, Ocean Reef Club zit naast Swing Gouda. Met alle voordelen van dien. ,,Zo gaan we gebruik maken van één gemeenschappelijke keuken. Wel zo effectief en efficiënt. En we gaan het terras van Ocean Reef Club bij dat van Swing Gouda betrekken. We hebben nu een redelijk klein, maar fijn terras dat altijd vol zit met lunch, diner en borrel, zowel in de winter als in de zomer. We zouden gek zijn als we de kans niet zouden pakken om ons terras te vergroten. Meer vierkante meters om meer mensen te bedienen. Dat gaan we ook zeker doen…”

Verder treft Van Wensem het ook in andere opzichten met het erbij trekken van de belendende dependance. ,,Het ziet er bij de buren allemaal goed, schoon en verzorgd uit. Een prachtige ruimte met een grote bar. Perfect om er een dansgelegenheid van te maken. We gaan dan ook niet veel verbouwen. We gooien er alleen een eigen sausje overheen. Om het pand een eigen uitstraling te geven en naar onze eigen hand te zetten.”

Van Wensem richt zich met Dependance op jongeren tussen 18 en 25 jaar. ,,We willen in het gat springen en dansen dat Woodies heeft achtergelaten. Voor de jongeren tussen de 18 en 21 jaar is het aanbod na sluiting van Woodies sowieso flink geslonken. Er is een stuk minder weekendvertier. Dat merken we hier bij Swing ook. In het weekend moeten we regelmatig gasten weigeren, omdat we simpelweg vol zitten.”

De jongeren tussen de 18 en 21 jaar komen bij Swing overigens ook niet binnen. ,,Zij kunnen straks bij Dependance terecht om lekker te dansen op de muziek van de dj en heerlijke cocktails te drinken. Zo bezorgen we een grotere doelgroep een leuke avond.”

Met Swing Gouda en Dependance heeft Van Wensem straks dus twee horecazaken in handen. Beide gelegenheden met een eigen identiteit en dus ook een eigen doelgroep. Swing blijft zeven dagen per week geopend voor publiek boven de 21 jaar. Dependance zal alleen op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond de deuren openen.

De eigenaar van Swing – die het pand gaat huren – hoopt de vergunning voor de verbouwing van zijn nieuwe bar snel binnen te hebben en eind juni rond met Dependance open te gaan. ,,Uitgaan in Gouda wordt dan met Dependance nog een stuk leuker…”