Vandaag is het in de ochtend nog licht wisselvallig, maar in de middag is het overwegend droog met af en toe zon. Het weekend verloopt bewolkt en zacht met vooral zaterdagavond en in de nacht naar zondag regen van betekenis. Na het weekend is het overwegend droog met wolkenvelden en zo nu en dan schijnt de zon. Eind volgende week (rond vrijdag 16 december Gouda bij Kaarslicht) wordt het mogelijk flink kouder volgens de laatste prognose.
In het westen van de regio kwam gistermiddag rond 16u30 regen met een oranjegloed naar beneden. Geruime tijd waren het valstrepen (Virga), dit is neerslag wat de grond niet bereikt. Na enige tijd bereikte het de aardbodem wel. Heel apart om te zien. Zie de foto van Jan Willem de Wit.
Vandaag begint de dag bewolkt met nu en dan een beetje motregen. In de middag wordt het overwegend droog in het Groene Hartgebied. Aan het begin van de middag zijn er uitgestrekte wolkenvelden, maar vooral aan het eind van de middag kan de zon iets vaker doorbreken. Het wordt circa 10 graden Celsius en daarmee is het zeer zacht voor de tijd van het jaar. De wind waait uit de zuidwesthoek en is matig van kracht, 3 Beaufort.
Vrijdagavond is het wisselend bewolkt en in de nacht naar zaterdag is het zwaar bewolkt en daalt de temperatuur naar een minimum van 5 graden Celsius in de Goudse regio.
Zaterdag is het een overwegend bewolkte dag en met 11 graden Celsius op de Goudse thermometers is het boterzacht buiten de deur. Overdag is het droog. In de avond en in de nacht naar zondag zijn er in het Groene Hartgebied perioden met regen.
Zondagochtend vroeg trekt het neerslaggebied snel weg, maar een enkel spatje behoort nog altijd tot de mogelijkheden. Er zijn later op de dag forse stapelwolken in het regionale luchtruim met nu en dan een knipoog van de zon. Opnieuw komt de maximumtemperatuur met 10 graden Celsius in de dubbele cijfers uit.
Begin volgende week is het meestentijds droog met uitgestrekte wolkenvelden en zo nu en dan zon. De temperatuur gaat iedere dag minstens een graad omlaag en krijgt later in de week een vrij normale waarde van een graad of 6. In de nacht blijft de temperatuur over het algemeen boven het vriespunt.
Weerspreuk van de dag: Decemberregen is geen zegen
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda