Geert Bouwmeester (50) is met ingang van 24 februari 2017 bestuursvoorzitter van De Goudse. Daarmee treedt hij in de voetsporen van zijn vader en van zijn grootvader, die in 1924 het bedrijf oprichtte. Bouwmeester deed ruime ervaring op in de verzekeringswereld, onder meer bij Swiss Re Life & Health in Londen, Stad Rotterdam en Fortis ASR. Sinds 2005 werkt hij bij De Goudse, eerst als manager Corporate Marketing & Communicatie, daarna als lid van de directie en sinds 2009 als vicevoorzitter van het bestuur van De Goudse.

Inmiddels kent Bouwmeester De Goudse als geen ander. In het Goudse is Bouwmeester ook geen onbekende. Bouwmeester is al vele jaren actief in de Goudse samenleving, net als het familiebedrijf De Goudse Verzekeringen. Zo is het klokkenspel in het oude stadhuis op de Markt een geschenk van De Goudse. De afgelopen vijf jaar was Bouwmeester bestuurder van Gouds Genootschap Graaf Floris de Vijfde. Deze functie heeft hij recent beëindigd. Vanwege zijn grote staat van dienst voor de stad Gouda treedt Bouwmeester vandaag toe tot het Gilde der Ere Waegemeesters.

Vader en grootvader
Geert Bouwmeester is er trots op dat hij de lijn van zijn vader en grootvader voortzet. ,,Het voelt – twintig jaar na de pensionering van mijn vader – goed om het roer over te nemen van het bedrijf dat altijd zo’n belangrijk deel van mijn leven heeft uitgemaakt.”

Fotobijschrift: Geert Bouwmeester in Arti Legi bij de schilderijen van zijn vader Ad Bouwmeester (l.) en grootvader Geert Bouwmeester.

Samen- en wisselwerking met Centric
De Goudse heeft sinds de oprichting in 1924 altijd een eigen, onafhankelijke koers gevaren. Wij nemen daardoor nog steeds een unieke positie in op de verzekeringsmarkt. En het is mijn intentie om die koers voort te zetten. Hierbij blijft de samenwerking met het onafhankelijke intermediair het kompas voor de toekomst en een belangrijke factor voor ons succes. Het is geweldig dat ik het vertrouwen heb gekregen om als bestuursvoorzitter een bijdrage te mogen gaan leveren aan de voortzetting van dit succes. Daarbij speelt de samen- en wisselwerking met Centric een belangrijke rol. Er is een persoonlijke klik tussen de twee bedrijven.”

Bouwmeester: ,,In 2013 gaven wij onze werkplekken en het datacenter aan Centric in beheer. De keuze voor Centric was rationeel, maar verliep ook heel natuurlijk. Niet alleen in zakelijk opzicht beschikte Centric over de beste papieren (prijs, propositie, certificering en ervaring met financiële instellingen) – er was ook een persoonlijke klik tussen de twee bedrijven. Qua omvang en positie in de markt lijken we op elkaar; net als wij concurreert Centric als middelgrote onderneming met ‘de grote jongens’. Er zijn ook overeenkomsten in cultuur; beide bedrijven zijn redelijk no-nonsense en heel benaderbaar. Speelt er iets, dan is de directie van Centric heel makkelijk en snel te bereiken en zorgt dat het snel wordt opgelost.”

Voor De Goudse is business continuity ontzettend belangrijk, zo stelt Bouwmeester. ,,We zijn dan ook zeer tevreden over de beschikbaarheid van de productieomgeving; die is gewoon heel erg goed. Een ander voordeel zijn de snelle uitwijktesten. Waren we daar vroeger zelf dagen mee bezig, nu is het met een paar klikken geregeld. Super efficiënt en effectief!”

,,Wat betreft De Goudse en de toekomst: de ontwikkelingen gaan steeds sneller, dus ook wij moeten mee in de vaart der volkeren. Op technisch vlak investeren we momenteel in een operational data hub, waarmee data tussen verschillende registratiesystemen automatisch wordt uitgewisseld. Daarnaast investeren we ook in portalen voor onze assurantieadviseurs en eindklanten, en in nieuwe software, met name voor offertes. De uitdaging van dit alles zit ‘m in de snelheid – wij verwachten met Centric dat rappe tempo te kunnen bijbenen. Zo zijn we aan het onderzoeken hoe we samen onze IT-omgeving op een veilige manier naar de cloud kunnen brengen.”

Omdat De Goudse ziet dat met name op dat veranderstuk de grootste uitdagingen liggen, heeft de verzekeringsmaatschappij een paar weken geleden een aparte bestuurder aangesteld voor innovatie, digitalisering en IT. ,,Want het is nu vooral zaak dat we niet gaan achterlopen op onze concurrenten.”

,,In onze samenwerking met Centric is het mooi te zien dat we allebei voor de lange termijn gaan. We kijken niet alleen naar onze eigen belangen, maar ook naar die van de ander. Zo rent De Goudse niet voor een dubbeltje minder naar een andere partij en kunnen wij Centric op momenten ook om iets extra’s vragen. Je moet het leuk vinden om met elkaar samen te werken.”

Bron://publications.centric.eu/centric-publieksverslag-2017#!/