‘Tragische dag. Collega mishandeld. Terwijl hij gewoon zijn werk deed. Onacceptabel en onbegrijpelijk!”, zo twitterde Cyclus.
,,Eén van onze medewerkers is in zijn gezicht geslagen”, zo verklaart Nicole Kouwenhoven, hoofd communicatie van Cyclus nader. ,,Dat gebeurde op het afvalbrengstation in Bodegraven. Degenen die afval kwamen brengen, kregen van onze medewerker tekst en uitleg hoe het werkt. We hebben daar namelijk strikte regels en beleid voor. Dit met het oog op milieu en veiligheid. Maar daar waren de bezoekers het niet mee eens…”
De woordenwisseling liep uit op een handgemeen. Hierbij kreeg de cyclus-medewerker een klap in zijn gezicht van één van de bezoekers.
Cyclus maakte daarvan melding via twitter omdat ,,dit gewoon niet kan”, zo gaat Kouwenhoven verder. ,,De man voert het beleid uit. Dan is het natuurlijk heel vervelend dat iemand die er niet mee eens is, daar sowieso tegen in gaat. En helemaal als iemand daarbij fysiek geweld gebruikt.”
Het komt volgens Kouwenhoven vaker voor dat iemand in discussie gaat met Cyclus-medewerkers over het te voeren beleid en de regels. En dan gebeurt het wel eens dat de discussie oploopt. Maar met geweld. Nee, dit is echt een zeer kwalijk incident.”
Cyclus heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie van Team Gouda. De politie gaat verder onderzoek doen. Kouwenhoven: ,,Dat wachten wij af.”
De betrokken medewerker zit aangeslagen thuis, ,,maar het gaat beter. Hij gaat morgen weer aan het werk”, aldus Kouwenhoven.