Aankomende zaterdag gaat Jodan Boys op bezoek bij de plaatselijke FC van Breukelen. In de zesde competitiewedstrijd in de Hoofdklasse A gaat Jodan Boys, zelf achtste in deze competitie, op bezoek bij de nummer tien.
Beide ploegen hebben tot nu toe wisselende resultaten geboekt in competitieverband. Breukelen won net als Jodan Boys een wedstrijd, maar speelde een keer minder gelijk, waardoor het vijf punten heeft tegenover zes voor Jodan Boys. FC Breukelen heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan Jodan Boys, doordat het afgelopen weken in actie had moeten komen tegen het inmiddels failliete Haaglandia.
FC Breukelen, dat afgelopen seizoen promoveerde uit de 1e klasse heeft zich versterkt met een aantal spelers. Zo kwam doelverdediger Rinaldo O’Niel over van Katwijk (hij speelde eerder voor FC Groningen en FC Omniworld). Ook Rogier Gerritsen kwam de selectie van trainer Jamal Yahiaoui versterken. Hij kwam over van Bennekom, maar kwam eerder in actie voor Go Ahead Eagles.
Jodan Boys speelde afgelopen weekend weliswaar gelijk tegen het laag geklasseerde Smitshoek, maar had afgelopen dinsdag een goede opsteker in de bekerwedstrijd tegen HHC Hardenberg. In het Overijsselse dorp ging Jodan Boys na penalty’s aan de haal met de overwinning. De vraag is of de spelers van trainer Dennis van den IJssel een goed vervolg kunnen geven aan het midweekse treffen. In ieder geval is het fijn dat Mo Bellahcen afgelopen dinsdag zelfs al weer 120 minuten kon spelen. Hij speelde ook de gehele verlenging uit, maar zag helaas zijn penalty wel gestopt worden.
Voor zover bekend is Michel Verkaik weer inzetbaar en is ook Don Mimpen weer van de partij. Hij viel al in tegen HHC Hardenberg. Over de inzetbaarheid van Mitchel Heerkens is nog niets bekend.
Twee seizoenen geleden kwamen beide ploegen elkaar voor het eerst tegen in competitieverband. De thuiswedstrijd op sportpark Oosterwei eindigde in een eenvoudig overwinning voor Jodan Boys (4-0). In de uitwedstrijd later in het seizoen waren de rollen omgedraaid. Jodan Boys verloor met 4-2.
De wedstrijd van komende zaterdag begint om 14u30 op sportpark Broekdijk Oost en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter M.G. Paarhuis.
Het programma van de andere Goudse clubs: Alphia-Gouda op zaterdag. En op zondag: Olympia-FC Boshuizen, DONK-Den Hoorn en Vreeswijk-ONA.