De Goudse band Cookhouse tourt de komende maand met Roxeanne Hazes, de dochter van André Hazes.

,,We mogen als support act van Roxeanne Hazes mee in haar clubtour door heel Nederland. Check de locaties en get your tickets! Waar zien we jou?”, nodigt Ronald Hendriksen iedereen uit om tijdens de tour op een van de locaties en podia te komen kijken en luisteren.

Cookhouse
Cookhouse is de band rond singersongwriter Ronald Hendriksen. Begin 2013 stapte hij over van gitarist in coverbandje In Utero naar een eigen band met zelfgeschreven werk. Deelname aan het programma Beste Singer/Songwriter van Nederland strandde al bij de auditieronde, maar dat bleek geen ontmoediging. Optredens in het hele land en een support voor Chris Jagger volgden.

Eind 2015 ging het roer om en werd met broer Jeroen aan een nieuw, rauwer en folkier geluid gewerkt. Ze groeiden samen op in een muzikaal gezin. Ronald, de jongste van de twee, schrijft grotendeels de nummers. Jeroen is de percussionist en het klankbord van Cookhouse. Met andere woorden: Ronald is de chef, Jeroen de gastheer. De veranderde muzikale stijl betekende ook een nieuwe bandnaam: Cookhouse.
Op 23 februari verschijnt de eerste EP Love Lust, gepresenteerd met een optreden in So What, waarna de band op toer gaat als support voor niemand minder dan Roxeanne Hazes. Bij hun optredens worden ze regelmatig vergezeld door Romy Weserbeke (bass), Max Wensveen (gitaar) en Vincent van Liemd (toetsen).

 

EP-Release (Concert) in So What!
Cookhouse komt daarvoor nog in hometown Gouda hun eerste E.P. releasen. Op deze E.P. staan vijf tracks. Van de folky tunes van Old Friend tot de opzwepende sound van In Another Life; in deze E.P. komt het muzikale karakter van Cookhouse naar boven. Met hun eigen sound hebben ze als deelnemers van de popronde in 2017 menig luisteraar overtuigd. In het voorjaar van 2018 zullen ter promotie van de E.P. op tour gaan, maar de E.P. hoor, zie, en koop je voor het eerst op 23 februari in So What!

Ook WILL WHISSON komt op vrijdag 23 februari naar Gouda. Deze Engelse singer songwriter zal zijn nieuwste EP ´Age of Wonder´ ten gehore komen brengen. Met meer dan 100 optredens in 10 steden heeft hij al een grote fanbase achter zich weten te scharen en wordt hij al vergeleken met Ben Howard.

 

Reageer op dit artikel