Bij boekhandel Smit aan de Korte Tiendeweg zijn woensdagmiddag zeventig toegangskaarten gestolen voor het concert van de Jostiband en de Verenigde Mannenkoren van Martin Mans. Het kerstconcert staat voor komende zaterdag in de Sint Janskerk op het programma.

,,Het lijkt of iemand er op geloerd heeft en in een onbewaakt moment zijn slag heeft geslagen”, aldus Joyce Mans, de vrouw van Martin Mans, die de melding kreeg van de boekhandel. ,,Het was druk in de winkel en iemand is achter de kassa gekropen heeft de lade geopend en de zeventig kaarten weggepakt.”

,,Wij geven al tientallen jaren concerten en de verkoop doen we veel via voorverkoopadressen. Maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, vertelt Joyce Mans.

Ver komt de dader er niet mee. De toegangskaarten van 22,50 euro per stuk zijn genummerd. ,,En daarop kunnen we ze traceren. Bij de ingang controleren we daarop. We houden ook tal van ticketsites in de gaten of ze daarop worden aangeboden.”

Mans kreeg net voor de melding van boekhandel Smit ook een verdacht telefoontje van iemand kaarten wilde teruggeven. ,,Een verdacht typetje, met een onbekend buitenlands accent. Ik wist niet wat ik ermee aan moest. Maar nu ik dit weet, leg ik wel een link.”

Het concert van de Jostiband en de Verenigde Mannenkoren van Martin Mans is nog niet uitverkocht. ,,We hebben 1150 kaarten verkocht en er kunnen makkelijk 1250 mensen in. We raden wel aan om de kaarten via onze website of die van de Jostiband te kopen en niet via een ander circuit.”

Reageer op dit artikel