Stille wateren, blije wijnen

mainImage
Stille wateren, blije wijnen

Column Elsje Veth |

Stille wateren, blije wijnen

Het kan zomaar gebeuren. Bestel je good old Hollands kraanwater, verschijnt de watersommelier aan je tafel.

De watersommelier, volgens foodbloggers-vloggers-lovers mag deze in geen enkel gerenommeerd restaurant nog ontbreken. Een sommelier met in de collectie – assortiment klinkt wat goedkoopjes – Noors bergwater waar heel Manhattan mee dweept.

Volgens goedingelichte societykringen prijken flessen van dit merk zelfs op de eettafel van Madonna. Tevens in de collectie: Spaans merk bronwater omarmd door het complete team van Real Madrid voor zijn heilzame werking op het botstelsel van de sportmens.

Een scheefgegroeid misverstand blijkbaar dat heerlijk helder Nederlands kraanwater goed te pruimen is bij welke culinair verantwoorde maaltijd dan ook. Het bestellen van gemeentepils een no-go-area volgens de deskundigen.

Van zoveel decadentie haak ik af.

Terwijl driekwart van de wereld een moord doet of kilometers loopt voor schoon water uit de kraan, kampt culinair Nederland met water-keuzestress uit de collectie van de watersommelier.

Ik keer terug naar mijn roots. Bestel blije wijn van blije druiven, geserveerd in blije glazen door een blije ober. Bon Appetit!

Elsje Veth publiceerde twee verhalenbundels; ‘Neus snuiten en doorhoesten’ (2015) en ‘Rafels’ (2017). ,,Mijn columns ademen charme, levenslust, wijn en hoge hakken uit. Met hier en daar een vleugje peper,”

Twitter: @elsjeschrijft.

Bron: Zoetermeers Dagblad.


| Foto: Digitaal Dagblad