Met Cinema Gouda gaat het sinds de verhuizing naar de nieuwe locatie, al weer vier jaar geleden, crescendo. In januari van dit jaar bereikte de bioscoop al weer een nieuwe mijlpaal van 725.000 bezoekers. Het is niet lang meer wachten op de miljoenste bezoeker.

Jong en oud weet de weg naar de Burgemeester Jamessingel 25 goed te vinden en dat is niet in de laatste plaats te danken aan bedrijfsleider Rafe Aarents en aan Nina Angkotta, werkzaam voor de marketingafdeling van Cinema Gouda.

Vier jaar geleden ging Aarents bij Cinema Gouda aan de slag. ,,Het was heel prettig om in een nieuw pand te beginnen. Op die manier kun je het ook allemaal wat beter naar je eigen hand zetten. Denk daarbij aan zaken als bedrijfskleding , assortiment eten en drinken, meubilair in de foyers en natuurlijk de filmprogrammering.”

Aarents, oorspronkelijke afkomstig uit Overijssel en sinds 1987 woonachtig in Zuid-Holland, volgde een opleiding aan de Hogere Hotelschool. Daarna werkte hij twaalf jaar lang voor Pathé als bedrijfsleider. De dienstbaarheid zit hem naar eigen zeggen in het bloed en dat komt van pas bij zijn huidige professie. ,,Of het nou gaat om een goed geserveerd koud biertje of een bioscoopbezoek; het moet voor de mensen een fijne ervaring zijn”, zo luidt zijn opvatting.

Speciale events
Het devies voor Cinema Gouda? ,,Iedereen moet zich hier thuis voelen. Wij zitten niet in een grote stad als Rotterdam, dus kunnen wat gemakkelijker een persoonlijke touch geven aan onze bioscoop. Dat proberen we bijvoorbeeld te doen met speciale events voor uiteenlopende doelgroepen. De bioscoopwereld is altijd al in ontwikkeling geweest,  je bent het verplicht naar je bezoekers toe om hun filmervaring meer dan optimaal te laten zijn. Dus moet je bij blijven.”

Aarents komt er lang niet altijd aan toe om zelf veel films te kijken in Cinema Gouda, maar via het bijwonen van screenings in Amsterdam en het bekijken van de laatste trailers blijft hij goed op de hoogte. Of hij zelf een échte filmliefhebber is? ,,Zeker, ik ging al heel vroeg naar de film. Als kleine jongen zag ik onder meer Jungleboek, nadat mijn moeder me bij de bioscoop gedumpt had voordat ze boodschappen ging doen, haha.”

VIP-stoelen
Cinema Gouda opende in november 2014 op de nieuwe locatie aan de Burgemeester Jamessingel 25, naast het NS-station. Het complex telt zes zalen, goed voor een capaciteit van in totaal 786 luxe stoelen en 38 VIP-stoelen in zaal 1.

Die zaal beschikt ook over het spectaculaire geluidssysteem Dolby Atmos; de nieuwste innovatie in bioscoopgeluid die zorgt voor een krachtige en dramatische luisterervaring. Tot 64 luidsprekers en 128 audiostreams creëren de illusie van een oneindig gebied van geluid helemaal om je heen – zelfs boven je hoofd.

Nieuwe records
Naast de films (met een dagrecord van 2432 bezoekers op 5 januari 2017) zijn er met regelmaat events voor zo’n beetje alle doelgroepen. Van de Ladies Night en Mannenavond tot de High Tea en Ontbijtbios op de zondag.  Met de Ladies Night op woensdag 7 februari van Fifty Shades Freed gaat Cinema Gouda ongetwijfeld weer een record boeken. Er is een ware run op  het laatste deel van de Fifty Shades of Grey-trilogie.  ,,Er zijn al meer dan 1.000 kaartjes verkocht voor de komende Ladies Night van Fifty Shades Freed.  Zes van de zeven zalen in de verkoop zitten helemaal vol. Alleen voor de editie van 22u00 uur zijn nog tickets te krijgen. We houden zelfs een première in de namiddag en een met ontbijt”, aldus Angkotta.

Verder kun je in Cinema Gouda ook terecht voor kinderfeestjes, documentaires en (live) concerten, opera en meer.

Angkotta (zie bovenstaande foto), sinds juni 2016 in dienst van Cinema Gouda, geniet van die afwisseling. ,,Ik heb een heerlijke baan. Ik kom zelf ook uit Gouda, dus ken het publiek. Ik weet wat er speelt.”

En Angkotta weet wat de bezoekers van de Cinema Gouda willen weten en zien. Dat blijkt ook uit het aantal Facebook-volgers. Cinema Gouda haalde op 22 december 2017 de 10.000-ste like binnen op Facebook! Daarmee is Cinema Gouda het eerste en enige bedrijf in Gouda dat zoveel likes via Facebook heeft mogen ontvangen. Inmiddels staat de teller op 10.205. De bezoekersaantallen lopen dus gestaag op. Zowel fysiek als online.

Frontfoto: Rafe Aarents, bedrijfsleider Cinema Gouda.

Beeldrechten: Tom Croes.

Reageer op dit artikel