Alaaaaf! Alaaaf! Alaaaf!

Het is weer tijd voor carnaval! En dat feest wordt zeker niet alleen beneden de rivieren gevierd. Ook in Gouda, jawel… Al zijn dat maar een paar Marktzotten… Maar bij De Tapperij, Cafeetje Heeeurlijk, Swing houden ze altijd wel van een (carnavals)feestje…

En met De Goudse Eend kun je zondag mee naar het Kielegat.

In de nabije omgeving staan zelfs de carnavalswagens weer klaar om de dorpen door te trekken. In dit overzicht lees je waar op zaterdag en zondag je carnavalsoptochten bij ons in de buurt bij kunt wonen. De tijden van de optochten en de alternatieve namen van de dorpen en steden vind je hieronder.

za. 10 feb. 11u11 uur – Reeuwijk (Reedeurp)
De optocht wordt gehouden door carnavalsvereniging De Reedeurpenarren. Voor de tijd is vermoedelijk gekozen omdat op 11 november om precies 11.11 uur het carnavalsseizoen begint. 11 is van oudsher het getal van dwazen en gekken. Zie ook http://www.reedeurp.nl/alaaf/ en https://www.facebook.com/reedeurp

Een carnavalsoptocht trekt zaterdagmiddag ook weer door het centrum van Boskoop. Traditioneel staan er dan zo’n 10.000 mensen langs de kant om de stoet te bekijken. De optocht is zaterdag vanaf 14u00. Bij De Krooshappers is vanwege het 44ste jubileum gekozen voor twee prinsen carnaval. Samen met een jeugdprins, twee hofdames en een jeugdhofdame zijn zij hét gezicht van Kwakveen, zoals Boskoop in deze periode wordt genoemd.

Op veel plekken wordt voor en na de optochten ook carnaval gevierd. Op verschillende plaatsen zijn feestjes. Meer informatie over de vieringen is hier te vinden.

https://www.optochtenkalender.nl/nederland/zuid-holland.html

 

 

Reageer op dit artikel