De politie is op social media een campagne begonnen waarin aandacht wordt gevraagd voor de veiligheid van hulpverleners tijdens de jaarwisseling.

In vier filmpjes wil de de campagne laten zien dat uniformdragers toch vooral ook mensen zijn – de video’s zoomen in op de hulpverleners in hun privéleven.

Achter elk uniform zit een mens. Deel 1: Dwight (35) Politieman & Papa

Achter ieder uniform zit een mens. Laat ons veilig hulp verlenen.In deze video zie je het verhaal achter het uniform van Dwight (35) die naast politieman ook papa is. Samen met duizenden andere hulpverleners laat hij tijdens de jaarwisseling familie en vrienden thuis achter, om te zorgen voor jouw veiligheid. Geweld tegen hulpverleners is onacceptabel. De komende dagen laten we je de verhalen van ambulanceverpleegkundige Paul-Jan, handhaver Sermin en brandweerman Mark zien. Stuk voor stuk mensen achter een uniform. Namens alle hulpverleners een veilige jaarwisseling toegewenst.Meer info: https://www.politie.nl/themas/geweld-tegen-politie-en-hulpverleners.html

Geplaatst door Politie Rotterdam op Vrijdag 28 december 2018

Hoofdpersonen in de filmpjes zijn een politieagent, een brandweerman, een ambulancemedewerker en een bijzondere opsporingsambtenaar (boa). De campagne heeft als titel ‘Achter ieder uniform zit een mens. Laat ons veilig hulp verlenen.’ De video’s worden in de periode tussen kerst en oud en nieuw via de social-mediakanalen van hulpverleningsdiensten en gemeenten gedeeld en zijn vooral bedoeld voor gebieden waar de jaarwisseling de afgelopen jaren onrustig verliep.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft aangekondigd agressie en geweld tegen hulpverleners tijdens oud en nieuw hard aan te pakken. De strafeis van het OM kan tot 200 procent hoger uitpakken.