De burgemeester van Gouda heeft besloten tot spoedsluiting van het Theehuis aan De Rijkestraat. Zie eerdere berichten op onze site.

De sluiting is voor de duur van minimaal twee weken naar aanleiding van aangetroffen kogelgaten buiten en binnen het pand.

Bestuurlijke maatregel
Na een ernstig geweldsincident wordt een horeca-inrichting altijd gedurende twee weken gesloten (spoedsluiting). De voorlopige sluiting dient om de openbare orde en veiligheid in en rond de inrichting te laten herstellen.

Deze periode is ook bedoeld om meer informatie te krijgen over de toedracht van het incident dat de openbare orde heeft verstoord. Op basis hiervan wordt onderzoek gedaan naar de noodzaak van het opleggen van een definitieve bestuurlijke maatregel, die kan inhouden dat het theehuis na de periode van spoedsluiting langer dicht blijf.

Afgelopen zondag ontdekte de politie in ditzelfde theehuis drugs tijdens een zoektocht naar twee inbrekers. Toen liet de politie al weten dat de gemeente werd verzocht dit theehuis te sluiten.

Zie ook goudsdagblad.nl/drugs-gevonden-arrestatie-theehuis/