Burgemeester Schoenmaker wil ‘graag verder’ in Gouda. In de raadsvergadering van woensdagavond kondigde Schoenmaker volmondig aan dat hij in aanmerking wil komen voor herbenoeming als burgemeester en dat hij ‘geen moment spijt heeft gehad van zijn aanstelling’. Daarbij is hij nog niet klaar in en met Gouda en zit zijn taak er nog niet op…
,,Vanavond in de raadsvergadering laten weten dat ik graag JA zeg tegen een nieuwe periode in Gouda! De procedure gaat nu van start”, zo liet de burgemeester weten.
Schoenmaker is nu vijf jaar burgemeester van Gouda. De ambtstermijn van zes jaar van Schoenmaker loopt in december 2018 af. Na zes jaar moet een burgemeester herbenoemd worden. Een herbenoeming is in principe opnieuw voor zes jaar. Vanwege de gemeenteraadsverkiezingen in maart van volgend jaar wil Commissaris der Koning Jaap Smit graag eind februari al weten wat de Goudse raad van Schoenmaker vindt.
Een raadscommissie van fractievoorzitters moet zich nu een oordeel gaan vormen over het functioneren van de burgemeester in de afgelopen perioden. Dit aan de hand van de profielschets die vijf jaar geleden is gemaakt.