Donderdag viel er zeer veel regen in Gouda. In het noordwesten van de Goudse wijk Bloemendaal viel in totaal 21,0 mm. bij waarnemer Michél van Wissen van Meteo Gouda. In de wijk Ouwe Gouda (ook wel bekend als Gouda Noord) viel 17,2 mm. (waarnemer Jan Willem de Wit). In de wijk Goverwelle viel 16,4 mm. bij waarnemer Gert Olbertijn. In Plaswijck viel 15,8 mm. bij waarnemer Ad Kruijne.
De afgelopen nacht (00.00 uur – 06.00 uur) viel er in de meeste wijken van Gouda circa 2,0 mm. regen uit enkele buien met een lichte, soms matige intensiteit.
Vandaag wisselen zon en lichte, soms matige regenbuien elkaar af en wordt het hooguit 14 graden Celsius. De kans op onweer bij de buien is gering. Zaterdag wordt een regenachtige dag, maar zondag en maandag is het overwegend droog en schijnt de zon vaker.
Vandaag is soms de zon even te zien, maar over het algemeen is het bewolkt en vallen er regelmatig lichte regenbuien. Bij de buien is er een geringe kans op onweer, meestal blijft het bij een lokale ontlading. De noordwester is in de ochtend meest matig, windkracht 3 Beaufort. In de middag neemt de wind nog iets verder toe en wordt dan 4 Beaufort. Windvlagen tot 50 km./uur zijn mogelijk! Aan het eind van de middag neemt de wind geleidelijk in kracht af. De maximumtemperatuur zal vrijwel nergens in het Groene Hartgebied boven 14 graden Celsius uitkomen. Normaal is het een graad of 16 in deze tijd van het jaar. Door de doorstaande noordwester zal het zelfs nog iets frisser aanvoelen.
Vrijdagavond worden de buien verruild voor brede opklaringen. De noordwestenwind neemt flink af en wordt zwak, windkracht 2 Beaufort. In de nacht naar zaterdag neemt vanuit een westelijke richting de bewolking geleidelijk toe en in de loop van de vroege zaterdagochtend gaat het licht regenen. Het koelt in de nacht naar zaterdag af naar 10 graden Celsius in Gouda.
Zaterdag krijgen we de zon sporadisch te zien. Vanuit het westen trekt een regenstoring over het Groene Hart. De meeste regen valt hoogstwaarschijnlijk in de middag, dan kan het van tijd tot tijd ook regenen met een matige intensiteit. De etmaalsommen liggen tussen 6 en 10 mm. in Gouda. Met 14 graden Celsius is het fris voor de tijd van het jaar. De wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar noordwest en gaat aantrekken. In het Groene Hart waait het matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5 Beaufort en er zijn windvlagen tot 55 km./uur mogelijk.
Zondag ziet het weerbeeld er iets vrolijker uit. In de ochtend is er nog tamelijk veel bewolking en trekken enkele lichte regenbuien over het Groene Hartgebied. In de middag is het wisselend bewolkt en breekt de zon regelmatig door. Met een zwakke tot matige noordwestenwind is het aanmerkelijk rustiger dan de voorgaande dagen. Ook de maximumtemperatuur valt iets hoger uit met circa 16 graden Celsius in Gouda en omliggende gemeenten.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda