Zaterdagochtend is het bewolkt en trekt een regengebied over het Groene Hartgebied. In de middag wisselen opklaringen en buien elkaar af. Er zijn dan forse stapelwolken en daar tussendoor schijnt de zon regelmatig. Het wordt circa 16 graden Celsius. De wind neemt in de loop van de middag toe naar een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind (4 – 5 Beaufort). Vanavond is de wind het krachtigst. Morgen is het aan de frisse kant met maximaal 12 graden Celsius, bovendien is het overdag winderig en vallen er talrijke regenbuien. De dagsom kan in de Goudse regio oplopen naar 10 tot 15 mm. in een etmaal.
Het is geheel bewolkt boven het Groene Hartgebied. De temperatuur ligt rond 13 graden Celsius en de zuidenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort. In de ochtenduren trekt een regengebied over het Groene Hart. Later in de ochtend wordt het vanuit het zuidwesten na verloop van tijd droger en gaat de aanhoudende neerslag over in een buiige variant.
Vanmiddag is het wisselend bewolkt en vallen er enkele regenbuien. Er zijn dan forse stapelwolken en daar tussendoor schijnt de zon regelmatig. Het wordt circa 16 graden Celsius. De wind neemt in de loop van de middag toe naar een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind (windkracht 4 tot 5 Beaufort).
Vanavond en in de nacht naar zondag waait er een stevige bries (windkracht 4 tot 5 Beaufort). Ook is kans op forse windvlagen tot circa 65 km/uur. Zaterdagavond is er nog kans op een lichte regenbui, maar meestentijds is het droog en zijn er regelmatig opklaringen.
In de nacht naar zondag trekt een vrijwel aaneengesloten buiengebied het Groene Hartgebied in. Bij deze buien is er soms ook een onweersontlading mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 12 graden Celsius in de Goudse regio. De zuidwestenwind blijft doorstaan en is over het algemeen vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort.
Zondag wordt een bewolkte dag met talrijke regenbuien. De dagsom kan in de Goudse regio oplopen naar 10 tot 15 mm. in een etmaal. Met een maximumtemperatuur van slechts 12 graden Celsius in de middag is het beduidend koeler dan zaterdag. De wind waait uit het zuidwesten en is overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Zondagavond neemt de wind geleidelijk af naar zwak, windkracht 2 Beaufort.
In de nacht naar maandag is het geheel bewolkt en bij een matige westenwind (3 Beaufort) koelt het af naar een minimumtemperatuur van 11 graden Celsius in de Goudse regio.
Maandag is er veel bewolking en trekken enkele regenbuien over het Groene Hart. Soms kan ook even de zon doorbreken, maar de bewolking blijft overheersend. De maximumtemperatuur is met 15 graden Celsius normaal voor de laatste decade van oktober en er waait een overwegend matige westenwind (windkracht 3 tot 4 Beaufort).
In de loop van maandagavond krimpt de wind van west via zuid naar zuidoost en neemt af naar zeer zwak, windkracht 1 Beaufort. Tevens klaart het op en bij zeer weinig wind kan dan met de grote hoeveelheid vocht in de atmosfeer gemakkelijk mist gevormd worden. Minima rond 10 graden Celsius.
Ook dinsdag is er veel bewolking en slechts sporadisch breekt de zon even door de bewolking heen. Er kan van tijd tot tijd een beetje lichte motregen vallen, maar de hoeveelheid is echter minimaal. De middagtemperatuur ligt rond 16 graden Celsius. De wind draait in de loop van de dag van zuidoost naar zuidwest en is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.
Woensdag gaat hoogstwaarschijnlijk een droge dag worden. Ook is er dan iets ruimte voor zonneschijn. Met een zwakke tot matige zuidwestenwind (2 tot 3 Beaufort) wordt relatief zachte lucht aangevoerd waardoor de temperatuur op kan lopen naar 17 of 18 graden Celsius in de Goudse regio.
Ook donderdag en vrijdag zien er naar het zich op dit ogenblik laat aanzien droog uit en is er genoeg ruimte voor de zon. Met 17 of 18 graden Celsius in de Goudse regio is het circa 4 graden warmer dan normaal voor de tijd van het jaar. In het volgend weekend neemt de kans op regen weer toe en volgt er een geleidelijke afkoeling.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda