Vandaag en morgen vallen er opnieuw buien, maar deze zijn over het algemeen licht, soms matig van intensiteit. Vanaf woensdag is het overwegend droog en aan het eind van de nieuwe werkweek gaat de zon flink schijnen, bovendien komen dan ook de temperaturen weer op een normaal niveau van 19 graden Celsius. Ook volgend weekend is het rustig najaarsweer met flink wat zon door een hogedrukgebied.
Vanochtend zijn er uitgestrekte wolkenvelden met af en toe een knipoog van de zon. In de eerste helft van de ochtend komen naast opklaringen ook enkele buien voor in het Groene Hartgebied. In gebieden waar het in de vroege ochtend opklaart vormen zich mistbanken, die in de loop van de ochtend spoedig oplossen. Zwakke zuidwestenwind (windkracht 1 tot 2 Beaufort).
Maandagmiddag kunnen verspreid over het Groene Hartgebied enkele buien tot ontwikkeling komen met kans op onweer. Het wordt om en nabij 15 graden Celsius bij een zwakke tot matige westenwind (2 tot 3 Beaufort).
Maandagavond neemt de buiigheid snel af. Maar een enkele lokale bui blijft nog steeds mogelijk. In de tweede helft van maandagavond arriveren opklaringen boven het Groene Hartgebied en daardoor kunnen bij een flinke afkoeling en zeer weinig wind (noord-noordwestelijk – 1 Beaufort) later op de avond mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 8 graden Celsius in de Goudse regio.
Dinsdag zijn er uitgestrekte wolkenvelden boven het westen van Nederland te zien, waaruit lokaal enige neerslag kan vallen. De neerslaghoeveelheden blijven beperkt. Ook in de middag kunnen verspreid over het Groene Hartgebied nog lichte regenbuien vallen, maar de frequentie neemt in de loop van de middag steeds verder af. Er zijn veel forse stapelwolken en met name aan het eind van de middag ook perioden met zon. In de Goudse regio stijgt de temperatuur naar een maximum van 16 graden Celsius bij een zwakke tot matige wind (2 tot 3 Beaufort) uit richtingen tussen west en noordwest.
Vanaf woensdag blijft het droog. Er zijn flinke zonnige perioden, maar met name in de middag ontstaan door de opwarming talrijke kleine stapelwolken (Cumulus Humilis) middelgrote stapelwolken (Cumulus Mediocris). Het wordt om en nabij 17 graden Celsius op woensdag, 19 graden Celsius op donderdag en 20 graden Celsius op vrijdag. De wind blijft overwegend zwak (2 Beaufort) uit richtingen tussen zuid en zuidoost.
Ook volgend weekend blijft het sereen septemberweer. Het blijft hoogstwaarschijnlijk het gehele weekend droog met een mix van stapelwolken en (flinke) zonnige perioden. De temperatuur stijgt op beide middagen naar een maximumwaarde van 20 of 21 graden Celsius in het Groene Hartgebied, de wind gaat vanaf vrijdagavond uit oostelijke richtingen waaien met een kracht van 1 tot 2 Beaufort (zwakke wind). De kans is vrij groot dat dit weertype met oostelijke wind na volgend weekend voor langere tijd doorzet.
De astronomische herfst van 2017 begint aanstaande vrijdag 22 september om 22u02.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda