Een inbreker heeft zaterdagavond rond 22u30 op de bovenverdieping van een woning aan de Han Hollanderweg ingebroken, terwijl de bewoners beneden in de huiskamer zaten.

De inbreker gebruikte een ladder om bij de bovenverdieping naar binnen te gaan. Dit terwijl de bewoners beneden op de bank zaten. Toen de bewoonster een man met een ladder zag weglopen, vertrouwde ze het niet. De bewoners gingen op onderzoek uit. Al snel kwamen ze er achter dat het raam verder open stond bij de slaapkamer. Ook vonden ze in de slaapkamer zwarte voetstappen.

Meerdere politie eenheden zijn direct met spoed ter plaatse gegaan. De politie zocht met een speurhond de wijk Oosterwei af, maar de verdachte en de ladder werden niet meer aangetroffen. Voor zover bekend, is er niets buit gemaakt. Een verder signalement van de verdachte, is niet bekend. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen.

De politie van Gouda boekte vannacht ook weer succes. Na een melding van een alerte getuige konden agenten op de Bernadottelaan twee woninginbrekers aanhouden.

Reageer op dit artikel