De 130 leerlingen van het eerste leerjaar Mavoplus en Vmbo basis/kader van De Gouwe hebben de afgelopen weken allerlei activiteiten verricht om geld in te zamelen voor de kerstactie van de school. Van het geld dat werd verdiend met klusjes, flessen inzamelen, zelfgebakken koekjes verkopen en een sponsorloop werd materiaal ingekocht om kerststukjes mee te maken. En daarmee verrasten ze eind deze week de ouderen uit de verzorgingstehuizen/bejaardentehuizen van Gouda, mensen van de voedselbank en kindervluchtelingen van basisschool Wereldwijs.
de-goudse-waarden-kerstactie-mischa
,,Wij hopen dat de leerlingen hiermee zien hoe mooi het is om iets voor je naaste over te hebben en dat zij in de toekomst hier ook oog voor zullen hebben”, aldus Martine van der Heij, woordvoerster van CSG De Goudse Waarden waartoe De Gouwe behoort.
In de mentorpluslessen van Mavoplus en Vmbo basis/kader werd rond het thema ‘Ik ben’ een kerstactie op touw gezet om de leerlingen te leren wat goed burgerschap is. ,,Omkijken naar elkaar, hoe doen we dat? Ver weg, maar ook dichtbij. Hoe kijken we om naar de mensen in onze naaste omgeving? Zijn er mensen eenzaam? Voelen zij zich alleen tijdens de kerstdagen, wanneer anderen het gezellig hebben? Die mensen wilden we met alle eersteklas leerlingen in het zonnetje zetten. Door geld in te zamelen voor de materialen van een kerststukje en deze zelf te maken en vervolgens langs te brengen bij iemand die dat juist in deze dagen voor kerst nodig heeft”, vertelt Van der Heij.
Iedere leerling moest minimaal 10 euro proberen binnen te brengen, maar daar zaten ze allemaal boven. JP Bloembinders sponsorde de rest van de materialen voor de kerstactie.
De ouderen, kindervluchtelingen en de Voedselbank waren erg blij met de gemaakte kerststukjes en de bezoekjes van de kinderen.