In kapperszaak Allure Hairstyling aan de Lage Gouwe in het centrum van Gouda heeft maandagochtend vroeg brand gewoed. Bij de brand kwam zoveel rook vrij dat acht bewoners, onder wie twee kinderen, van twee bovenliggende appartementen zijn geëvacueerd. Zij moesten naar het ziekenhuis voor controle.
De politie en de eigenaresse, mevrouw Afkeer, vermoeden dat het om brandstichting gaat. ,,Het is onwaarschijnlijk dat de brand door kortsluiting is ontstaan”, aldus een woordvoerder van de politie.
De politie doet onderzoek in de kapperszaak.
Acht Goudse binnenstadbewoners werden maandagmorgen vroeg met ademhalingsproblemen naar het Groene Hart Ziekenhuis gebracht na een brand in een pand aan de Lage Gouwe.
In de kapperszaak aan de Lage Gouwe woedde maandagmorgen vroeg, rond 05u00, een kleine felle brand met enorme rookontwikkeling tot gevolg. Deze rookontwikkeling had met name gevolgen voor de bewoners van de belendende panden. In totaal kregen acht mensen, waaronder twee kinderen, ademhalingsproblemen. Zij zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Alle slachtoffers zijn inmiddels weer thuis. De kinderen werden maandagavond ontslagen uit het ziekenhuis.
Hoewel het een kleine brand betrof, is de ravage en de schade in de kapperszaak groot.