De komende dagen verlopen zacht door een zuidwestelijke stroming. Vanaf vrijdag komt de zon weer regelmatig tevoorschijn. In het weekend komen we in iets koelere lucht terecht. Het blijft voorlopig licht wisselvallig.
Vandaag blijft het weerbeeld identiek aan de voorgaande dagen. De dag start opnieuw nevelig en is het geheel bewolkt. Verspreid over het Groene Hart valt wederom periodiek motregen. De zon blijft de gehele dag achter een dik wolkenpakket verscholen. De middagtemperatuur ligt evenals woensdag rond 12 graden Celsius. De zuidwestenwind is matig, windkracht 3 Beaufort.
Vanavond is het nog geheel bewolkt, maar in de loop van de nacht naar vrijdag klaart het geleidelijk op. Aan het eind van de nacht neemt de bewolking weer toe. De temperatuur daalt naar een minimumwaarde van 6 graden Celsius. De wind is donderdagavond westelijk en zwak, windkracht 2 Beaufort. In de loop van de nacht draait de wind naar het noordwesten en blijft onveranderd zwak, windkracht 2 Beaufort.
Vrijdagochtend is het zwaar -tot geheel bewolkt. In de loop van vrijdagmiddag klaart het op en komt uiteindelijk de zon steeds vaker tevoorschijn. De temperatuur stijgt naar een graad of 10. De wind is zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort) en komt uit richtingen tussen zuidwest en west.
In de nacht naar zaterdag zijn er brede opklaringen. De minima schommelen rond 6 graden Celsius in het Groene Hart. De westenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.
Zaterdag is er een afwisseling van zonnige momenten en forse stapelwolken. het blijft overwegend droog, de kans op een bui is klein. Daarbij waait een matige, tijdens buien een vrij krachtige westenwind (3 tot 5 Beaufort). De maxima komen rond 9 graden Celsius uit en dat is de normale maximumtemperatuur voor de tweede decade van november. De wind maakt het voor het gevoel nog enkele graden frisser.
Zaterdagavond en in de nacht naar zondag is het zwaar bewolkt, de kans op lichte buien is tijdelijk iets groter. De minima liggen rond 7 graden Celsius in de Goudse regio bij een overwegend matige noordwestenwind (3 tot 4 Beaufort). De wind heeft een vlagerig karakter, windvlagen tot circa 45 km./uur zijn mogelijk.
Zondag begint droog met een mix van uitgestrekte wolkenvelden en nu en dan zon. In de loop van de ochtend neemt de bewolking geleidelijk toe, aan het begin van de middag neemt ook de kans op lichte regenbuien toe. De maxima liggen rond 11 graden Celsius in de Goudse regio! De naar noordwest gedraaide wind is overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.
Na het komend weekend blijft het licht wisselvallig, maar meestentijds is het droog. De bewolking is overheersend, maar woensdag zou wel eens een tamelijk zonnige dag kunnen worden. De maxima liggen over het algemeen rond een graad of 9, alleen volgende week donderdag is het met circa 12 graden Celsius een stuk zachter. De wind is begin volgende week rustig, vanaf donderdag is het behoorlijk winderig.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda