De komende dagen verlopen met zacht weer door een zuidwestelijke stroming. In het weekend komen we opnieuw in een koudere luchtmassa terecht, tevens is het dan licht wisselvallig.
Vanochtend begint de daglichtperiode bewolkt en nevelig. In de loop van de ochtend gaat er van tijd tot tijd lichte regen of lichte motregen vallen. ‘s Middags komt er vrijwel geen verandering in het weerbeeld. De maxima komen rond 12 graden Celsius uit in de Goudse regio. Het is daarmee zacht voor de tijd van het jaar. Normaal ligt de maximumtemperatuur rond 9 graden Celsius. Er waait een overwegend zwakke wind (1 tot 2 Beaufort) uit richtingen tussen zuid en zuidwest.
Woensdagavond en in de nacht naar donderdag blijft de bewolking overheersend. Verspreid over het Groene Hartgebied valt af en toe een beetje motregen, maar meestentijds is het droog. Onder een geheel bewolkte skyline koelt het nauwelijks af. De minimumtemperatuur ligt opnieuw rond 9 graden Celsius in de Goudse regio.
Donderdag blijft het weerbeeld identiek aan de voorgaande dagen. De dag start opnieuw nevelig en is het geheel bewolkt. Verspreid over het Groene Hart valt wederom periodiek motregen. De zon blijft de gehele dag achter een dik wolkenpakket verscholen. De middagtemperatuur ligt evenals woensdag rond 12 graden Celsius. De zuidwestenwind is matig, windkracht 3 Beaufort.
Vrijdagochtend verandert er nog steeds niets aan het weerpatroon. Vanuit een noordwestelijke richting trekt een regengebied over het Groene Hart. In de middag klaart het geleidelijk op en komt eindelijk de zon weer eens aan bod. De temperatuur stijgt naar een graad of 10. De wind is zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort) en komt uit richtingen tussen zuidwest en west.
Zaterdag is er een afwisseling van zonnige momenten, forse stapelwolken en tamelijk felle buien. Daarbij waait een matige, tijdens buien een vrij krachtige westenwind (3 tot 5 Beaufort). De maxima komen rond 9 graden Celsius uit en dat is de normale maximumtemperatuur voor de tweede decade van november. De wind maakt het voor het gevoel nog enkele graden frisser.
Zondag begint met een mix van uitgestrekte wolkenvelden en nu en dan zon. In de loop van de ochtend neemt de bewolking geleidelijk toe, aan het begin van de middag neemt ook de kans op regen toe. De maxima liggen evenals zaterdag rond 9 graden Celsius in de Goudse regio. De naar noordwest gedraaide wind is overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda
Frontfoto Robert Remers.