De bewolking overheerst vandaag en de temperatuur ligt iets hoger dan gisteren. Vanaf zaterdag wordt het weer kouder, maar daarentegen gaat de zon flink schijnen. Halverwege volgende week opnieuw zachter met een graad of 12 als maximumtemperatuur.

Vandaag blijft de zon verscholen achter een dik pakket bewolking. Overdag kan er van soms een beetje lichte neerslag vallen, de neerslaghoeveelheden zijn echter miniem. Meestentijds is het droog. Met maxima van circa 9 graden Celsius komt de temperatuur boven het langjariggemiddelde uit voor begin december, de laatste dagen zaten wij daar ruim onder. De overwegend matige westen- tot noordwestenwind (3 tot 4 Beaufort) maakt het voor het gevoel een stuk frisser.

Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag blijft er eveneens veel bewolking aanwezig boven het Groene Hartgebied en wordt het niet veel kouder dan 6 graden Celsius.

Weerspreuk van de dag:
Brengt St. Eligius (1 december), de eerste dooi? Begint het echter op die dag te vriezen, dan krijgen we vier weken vorst voor de kiezen.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

Reageer op dit artikel