Vandaag is het een geheel bewolkte dag. Vanuit een westelijke richting trekt in de loop van de ochtend een regengebied het Groene Hart binnen. In de ochtend regent het nu en dan licht. In de middag wordt de neerslag buiig van karakter en zijn er soms ook droge momenten. Doordat de neerslag zaterdagmiddag intensiever is, valt dan juist de meeste neerslag. De verwachte etmaalsom voor Gouda ligt rond 8,5 mm. Het is tamelijk fris voor de tijd van het jaar met een maximumtemperatuur van 14 graden Celsius in de Goudse regio. De wind draait naar het noordwesten en is matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5 Beaufort. Windstoten tot 55 km/u zijn mogelijk.
Zaterdagavond vallen verspreid over het Groene Hartgebied intensieve regenbuien, soms zijn de buien geclusterd en kan de neerslag langer aanhouden. De temperatuur zakt naar 11 graden Celsius in de Goudse regio.
In de eerste helft van de nacht naar zondag vallen nog steeds buien met een lichte tot matige intensiteit. Bij een zwakke tot matige noordwester koelt het af naar een minimumtemperatuur van 12 graden Celsius.
Zondag ziet er een stuk vriendelijker uit. Er trekken in de ochtend nog enkele lichte buien over het Groene Hart, maar in de middag is de zon ook regelmatig waar te nemen. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind (2 tot 3 Beaufort) en dat maakt het in de zon een stuk aangenamer. Met 15 graden Celsius wordt het ook iets minder fris dan de voorgaande dagen.
Maandag blijft het met veel geluk overdag droog. De zon schijnt regelmatig en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind, windkracht 2 tot 3 Beaufort. De temperatuur stijgt in de middag naar 16 graden Celsius. In de avond arriveert een regengebied boven het Groene Hartgebied!
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda