Vandaag overheerst wederom de bewolking, sporadisch breekt vanmiddag de zon kortstondig door maar veel stelt het niet voor. Met een maximumtemperatuur van 16 graden is het vandaag zeer zacht voor eind oktober. Plaatselijk kan een beetje (mot)regen vallen, maar de neerslaghoeveelheden zijn minimaal. Vanaf morgen gaan we geleidelijk over naar een veel koeler weertype. Het wordt ook wel eens tijd, want in de nacht van zaterdag op zondag gaat de wintertijd weer in.
Vanochtend is het geheel bewolkt. Van tijd tot tijd kan een beetje lichte motregen of lichte regen vallen, maar de neerslaghoeveelheden zijn minimaal. In het Groene Hartgebied kan vanmiddag af en toe de zon even doorbreken, maar de zonnige momenten zijn waarschijnlijk van zeer korte duur. Het wordt maximaal 16 graden Celsius in Gouda en de omliggende dorpen. De wind waait uit het zuidwesten, later draaiend naar het westen en is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.
In de nacht naar vrijdag draait de wind naar het noordwesten en koelt het geleidelijk af naar een minimumtemperatuur van 12 graden Celsius. Overdag komt door de noordwester de maximumtemperatuur met 14 graden Celsius al iets lager uit dan de voorgaande dagen. Vrijdag start geheel bewolkt en plaatselijk kan het soms even regenen met een lichte intensiteit. Morgenmiddag is het overwegend droog en is er genoeg ruimte voor de zon. Er waait een frisse noordwestenwind (3 tot 4 Beaufort).
In het weekend is het licht wisselvallig met af en toe een lichte regenbui, meestentijds is het droog en er is ook genoeg ruimte voor zonneschijn. Er waait over het algemeen een gure noordwester (windkracht 4 tot 5 Beaufort) die het voor het gevoel een onaangenaam maakt. De temperaturen liggen rond normaal met 13 graden Celsius in de middag. ’s Nachts koelt het af naar minima rond 10 graden Celsius, normaal voor de tijd is 6 graden Celsius.
In de loop van volgende week zal de temperatuur een licht dalende tendens laten zien. Maandag is het wisselend bewolkt en droog. Bij een noordelijke wind wordt het niet warmer dan 11 graden Celsius. Voor dinsdag staat veel regen op het weermenu, er kan meer dan 10 mm. vallen in een etmaal. Volgende woensdag en donderdag is het waarschijnlijk buiig en fris. Volgende week donderdag is de maximumtemperatuur waarschijnlijk nog maar 9 graden Celsius. Een doorstaande zeewind (vaak uit noordwestelijke richtingen) zal het er niet aangenamer op maken.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda
Frontfoto: Renate Oskam