De laatste dagen van 2016 verlopen een stuk kouder. Daarbij blijft het droog en regelmatig schijnt de zon. Een sterk hogedrukgebied boven onze omgeving is hier verantwoordelijk voor. In de tweede helft van de komende week zal het in de nachten en vroege ochtenden licht vriezen. Aan de grond kan het dan op beschutte plaatsen soms matig vriezen.
Vandaag blijft het in het Groene Hartgebied droog en is er veel bewolking, waardoor de zon eigenlijk geen schijn van kans krijgt om door te breken. In de ochtend begint de daglichtperiode met mist. Met maximaal 4 graden Celsius komt de temperatuur iets onder het normale niveau uit voor de tijd van het jaar. De wind waait zwak uit richtingen tussen zuid en zuidwest met een kracht van 2 Beaufort.
De laatste dagen van 2016 verlopen rustig en zo goed als droog, waardoor december 2016 als een zeer droge maand de weerboeken zal ingaan. In de Goudse regio is tot heden nog maar 11 tot 15 mm. neerslag gevallen, normaal voor december is 83,0 mm. Met maxima rond een graad of 3 à 4 en minima rond het vriespunt ligt de temperatuur iets onder de normale waarden voor eind december. De wind houdt zich dankzij een sterk hogedrukgebied in onze omgeving zeer rustig.
Vanaf Nieuwjaarsdag 2017 wordt het waarschijnlijk wisselvallig, maar dit is nog onzeker. De temperatuur loopt daarbij tijdelijk op. Vrijdag 6 januari is er een vrij grote kans op een koude-inval met ijsdagen bij een snijdende oostenwind.
Verwachte weersituatie voor Gouda tijdens jaarwisseling: Onbewolkt/helder, droog, matige zuid-zuidwestenwind 3 Beaufort/windvlagen tot 32 km./uur, Temperatuur: +1°C.
Weerspreuk van de dag: Als de dagen lengen, begint de kou te strengen.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda